Bohumín: Dům hrůzy v Drátovenské ulici padne k zemi po prázdninách

18.08.2018 19:50

Dům hrůzy v Drátovenské ulici v Pudlově padne k zemi po prázdninách. Plány města posunuly průtahy kolem přeložky elektrické energie. Bohumín má na likvidaci státní dotaci, která zaplatí 800 tisíc z celkových nákladů za 1 milion korun.

Bohumín: Dům hrůzy v Drátovenské ulici padne k zemi po prázdninách
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Projekt na demolici objektu a regeneraci okolí je dávno připravený. Nicméně bez odpojení objektu od elektřiny a provedení přeložky bohužel nemůžeme práce zahájit. Dům, ve kterém byly zničené sociální byty, mezitím čelí i přes snahy jej zabezpečit nájezdu zlodějů a vandalů,“ informoval Petr Vícha, starosta Bohumína.

Na odpojení domu od elektřiny Bohumín čeká už od počátku roku. „Vzhledem ke změně trasy vedení, i když minimální, nejdříve ČEZ Distribuce nechala zpracovat projekt, projektant počátkem srpna předal ČEZ Distribuci dokumentaci k vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele. Předpokládá se, že vybraná firma by měla odpojit dům nejpozději do konce září,“ tlumočila dostupné informace Eva Drdová, vedoucí majetkového odboru bohumínské radnice.

V místě zbouraného domu město vysází stromy a nainstaluje několik dětských houpaček pro obyvatele sousedního domu, který vloni prošel rekonstrukcí na sociální bydlení. Část bytů město pronajalo Armádě spásy, s níž úzce spolupracuje na projektu Prevence bezdomovectví (asistované sociální bydlení), a dává tak lidem šanci bydlet v městském bytě pod dohledem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…