Bohumín: Na cyklostezku podél Odry v Pudlově získalo město dotaci z kraje

14.01.2021 21:23

Cyklostezku od mostku přes Vrbickou stružku až po Antošovickou lávku postaví letos město za finanční pomoci Moravskoslezského kraje. Trasa měří tři čtvrtě kilometru a za její vybudování zaplatí Bohumín čtyři miliony korun. Zhruba třetinu částky získá z programu Podpora rozvoje cykloturistiky v Moravskoslezském kraji pro rok 2019+. Stavba začne v březnu, hotová by měla být do konce října.

Bohumín: Na cyklostezku podél Odry v Pudlově získalo město dotaci z kraje
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Stezka v městské části Pudlov bude 751 metrů dlouhá a tři metry široká. Povede podél řeky Odry mimo automobilovou dopravu v místech, kde je vyšlapaná pěšina. „Cyklostezka z asfaltobetonu se z jedné strany napojí na cyklostezku E, která vede kolem Vrbického jezera a je zakončena mostkem přes Vrbickou stružku. Z druhé strany se u Antošovické lávky napojí na cyklotrasu 6109, po níž je dále možné pokračovat směr Poodří nebo na opačnou stranu do Polska,“ uvedla projektová manažerka bohumínské radnice Hana Gonsiorová.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí

Do výstavby cyklostezky se město může pustit díky tomu, že získalo dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje. „Finanční podpora se týká jak projektové přípravy, tak samotné realizace. Na projekt nám kraj přispěl pětašedesát procent celkové částky, což představuje 165 tisíc korun. Náklady na stavbu odhadujeme na čtyři miliony korun, kraj by nám měl uhradit čtyřiatřicet procent,“ doplnila Gonsiorová s tím, že nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele formou veřejné zakázky.

Stavbou pudlovské cyklostezky se příznivcům aktivního trávení volného času zpříjemní jízda směrem na Ostravu. "Splníme tak náš záměr propojit řeky Odru a Ostravici cyklostezkou v kvalitním povrchu vhodném také pro bruslaře. Od Starého Bohumína se cyklisté dostanou pohodlně až ke Koblovskému mostu, odkud mohou pokračovat dále po ostravských stezkách podél Odry či Ostravice,“ vysvětlil místostarosta Bohumína Lumír Macura.

Jak dodal, koncem loňského roku město vyznačilo cyklistický úsek od Antošovické lávky směrem k dálničnímu mostu a na parkoviště u Vrbického jezera novými dopravními značkami. „Fakticky tak došlo k prodloužení místní cyklotrasy C, která vede k Antošovické lávce z centra Nového Bohumína,“ uzavřel Macura.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

22:10 Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

Už jen necelý rok zbývá podle vedení společnosti ČEZ Teplárenská do ukončení výroby energií z uhlí v…