Bohumín: Třaskavá Prknonovela Kdo má židli, bydlí nově jako e-kniha

04.07.2018 20:38

Legendární Prknonovela s příchutí Primalexu se vrací. Autobiografický příběh Heleny Červenkové z Bohumína „Kdo má židli, bydlí“ nově vychází jako e-kniha v edici spolku Maryška. Příběh si můžete stáhnout zdarma v elektronické službě Knihy Google.

Bohumín: Třaskavá Prknonovela Kdo má židli, bydlí nově jako e-kniha
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

"Kdo má židli, bydlí aneb Prknonovela s příchutí Primalexu je vlastně autobiografický příběh jednoho roku mého života. V době, kdy jsem se rozhodla pořídit si v Bohumíně byt, jsem toho hodně zažila a všechny své postřehy si pečlivě zaznamenávala. Už tehdy jsem si říkala, že by byla škoda, aby vesměs humorné okamžiky, které se mi staly, upadly v zapomnění," řekla o příběhu autorka Helena Červenková.

Příběh „Kdo má židli, bydlí“ je druhým titulem, který bohumínský spolek Maryška zařadil do svého e-publishingu neboli elektronického vydavatelství. Příběhy z edice si můžete zdarma stáhnout do počítače, mobilního telefonu nebo elektronické čtečky. Edici Maryška najdete ve službě Knihy Google a je tak přístupná všem – ve webovém prohlížeči na adrese play.google.com/books nebo z chytrých telefonů pomocí aplikace Google Play v sekci Knihy.

„Věříme, že naším spojením se službou Knihy Google děláme radost čtenářům i bohumínským autorům. Jejich literární díla chceme průběžně vydávat a umožnit tak jejich distribuci po celém světě. V současné době připravujeme do edice e-knihy příběh „Mimi z Nového Bohumína“. Je o osudu židovské dívky, rodačky z Bohumína, která za 2. světové války prošla třemi koncentračními tábory,“ říká koordinátorka Táňa Kaizarová.

První e-knihou v edici spolku Maryška byla pohádka Heleny Červenkové „O Mýdlence“, čtenáři si ji mohou zdarma stáhnout od prosince 2017. Za prvních pár měsíců nasbírala už skoro 200 stažení. 174 zájemců bylo z Česka, čtyři ze Slovenska, jeden ze Spojených států amerických a dvě dokonce z Turecka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…