Bohumínské spolky i senioři míří do Polska na festival kultury

21.08.2018 10:03

Umělci z Bohumína budou prezentovat svou tvorbu na česko-polském Přeshraničním festivalu kultury, který poslední prázdninový víkend hostí město Wodzisław Śląski. Na jih Polska zamíří zástupci atelieru Bart, členové dvou spolků Oderberg a Maryška i mladé talentované zpěvačky. Na slavnosti se vydá i třicítka bohumínských seniorů.

Bohumínské spolky i senioři míří do Polska na festival kultury
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Dostali jsme od našich polských partnerů pozvání, abychom na festivalu prezentovali naše spolky. Ty jsou za tuto možnost rády, ochotně souhlasily a vysílají do Polska výtvarníky, řezbáře i hudebníky. Je to jedinečná příležitost ukázat, že i Bohumín žije kulturou a uměním a že u nás máme mimořádně talentované lidi,“ míní místostarosta Bohumína Lumír Macura.

Festival se uskuteční na náměstí a v okolí parku ve městě Wodzisław Śląski, a to v pátek 31. srpna  a v sobotu 1. září vždy od jedné hodiny odpolední. První den slavností budou Bohumín zastupovat členové atelieru Bart, kteří budou na festivalu vystavovat obrazy, a také spolek Maryška. „V Polsku nás bude reprezentovat řezbář Šimon Pohl. Ten právě dokončil nové prvky do komunitního parčíku v Záblatí a v Polsku přímo na místě předvede, jak pracuje se dřevem,“ informovala předsedkyně spolku Maryška Kamila Smigová.

Členové spolku Oderberg vyrazí do Polska v sobotu 1. září a budou se prezentovat kulinářskou formou, uvaří regionální pokrm a představí starobohumínské pivní lázně. Ve stejný den vystoupí i Oderberg Quartett a dvě vítězky Bohumínské Superstar.

Pozvání na festival přijali i dříve narození Bohumíňáci, Klub seniorů vyšle třicet zájemců, kteří budou mít možnost si užít sobotní program slavností. „Autobus jim zajistí a zaplatí polská strana,“ podotkl Macura. Festival kultury pořádá Powiat wodzisławski díky dotaci z operačního programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko a podílí se na něm kromě polských partnerů i české obce a města, například Šilheřovice, Petrovice u Karviné, Karviná a také Bohumín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.