Boskovice: Město spouští prvního virtuálního průvodce Smartguide pro bezpečné nastartování turismu

23.07.2021 12:47

Město Boskovice ve spolupráci s firmou SmartGuide připravili společnou oficiální aplikaci s historicky faktickým a kvalitním obsahem pro české i zahraniční návštěvníky - plnohodnotný virtuální průvodce v podobě mobilní aplikace Smartguide.

Boskovice: Město spouští prvního virtuálního průvodce Smartguide pro bezpečné nastartování turismu
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Návštěvníky města Boskovice může nyní provádět plnohodnotný virtuální průvodce v podobě mobilní aplikace Smartguide.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Boskovice nebo také město sedmizubého hřebene, nabízejí svým návštěvníkům spojení historie, kultury a aktivního odpočinku pro všechny generace. Své návštěvníky okouzlí zejména díky svému autentickému prostředí Divokého západu. Aplikace umožní návštěvníkům pohybovat se samostatně bez průvodce, bez tvorby davů, což přispěje proti šíření pandemie COVID-19.

Město Boskovice ve spolupráci s firmou SmartGuide připravili společnou oficiální aplikaci s historicky faktickým a kvalitním obsahem pro české i zahraniční návštěvníky.

Audioprůvodce v mobilu přiblíží historii a zajímavosti o městě. Aplikace nabízí návštěvníkům naučnou trasu s názvem “Boskovice v kostce”, která návštěvníky zavede na 11 úchvatných míst, které se nacházejí v tomto jedinečném památkovém městě. Tato trasa je poskytnuta zdarma všem českým návštěvníkům.

Vznikl tak vůbec první jednotný průvodce pro město Boskovice. Virtuální průvodce SmartGuide umožní návštěvníkům chodit samostatně bez skupinek, čímž se turisté více rozprostřou v prostoru a předejde se dalšímu šíření koronaviru. Pomocí GPS ví telefon, kde se nacházíte a podle toho vám povídá poutavé příběhy o daném místě nebo vás dovede k místu, které vás zajímá.  Celého průvodce lze stáhnout plně do offline včetně map a audia a ušetřit tak mobilní data. Přes všechny výhody nového průvodce SmartGuide zůstává i nadále možnost prohlídky expozic s „živým“ průvodcem , neboť i taková prohlídka má své výhody.

Za revolucí v bezpečném a pohodlném poznávání nových destinací stojí česká technologická společnost SmartGuide. Její technologickou platformu pro publikování interaktivních audiovizuálních průvodců používá město Boskovice nově a celkem je dostupných přes 400 destinací po světě. SmartGuide si oblíbili cestovatelé, kteří chtějí prozkoumávat svým vlastním tempem, poslouchat pohlcující příběhy připravené místními průvodci a objevit skrytá místa mimo hlavní cestu.

Aplikaci bude město Boskovice moci využívat také k zasílání push notifikací k upozornění návštěvníků na speciální akce, aktuální bezpečnostní informace či dočasně uzavřené expozice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…