Brno: Anakondy prozkoumávají novou expozici

11.10.2017 12:25

Tři anakondy velké jsou v brněnské zoo v nové expozici. Stěhování největších hadů zahrady bylo v úterý za přispění hasičů rychlé a bez problémů.

Brno: Anakondy prozkoumávají novou expozici
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Anakondy velké mají v nové expozici větší vodní plochu, vyhřívaný kamenný blok a vodopád. Původní expozice měla 4,5 m2, v novém teráriu mohou tito plazi využít 17 m2. Jeho výstavba stála přes milion korun.

„Anakondy jsme při přesunu změřili a zvážili. Největší samice váží 58,5 kilogramu a měří 4,5 metru, druhá samice má přes 34 kilogramů a měří 3,4 metry. Samec je dlouhý 2,65 metry a váží 18 kilogramů,“ uvedl kurátor chovu plazů Petr Šrámek.

Jsou to sourozenci, kteří se narodili v roce 2002. Zoo je v roce 2004 odkoupila od soukromníka.

Anakonda velká je škrtič, obývá sever Jižní Ameriky a většinu života tráví v jezerech a slepých kamenech řek. Je překvapivě rychlý a obratný plavec. Loví ze zálohy, většinou z vody, ale dokáže i dobře šplhat.

V přírodě jsou oblíbenou potravou anakond kapybary, ale nepohrdnou ani krokodýly, ptáky, nebo jinými savci. Známé jsou i případy usmrcení člověka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…