Brno: Cyklostezka u Anthroposu už je bezpečná

13.03.2023 15:47 | Tisková zpráva

Odtěžení desítek kubíků zvětralé horniny, odstranění nakloněných a poškozených stromů. Díky tomu se na cyklostezku mezi Kamennou čtvrtí a Anthroposem opět mohli vrátit pěší a cyklisté. V tuto chvíli se ale podařilo jen vyřešit havarijní stav, do budoucna bude nutné lokalitu stabilizovat trvale.

Brno: Cyklostezka u Anthroposu už je bezpečná
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Od pátečních 16 hodin se znovu zpřístupnila cyklostezka, kterou koncem ledna uzavřelo zřícení osmi- až desetitunového balvanu. Na místo byla povolána odborná společnost STRIX Chomutov, a.s., která je součástí Integrovaného záchranného systému České republiky.

Ta okamžitě zahájila práce na asanaci skalního řícení. Řízeně odtěžila několik desítek kubíků zvětralé horniny, u níž hrozilo samovolné uvolnění. Pohyb na cyklostezce je v tuto chvíli bezpečný, a město ji proto znovu otevřelo. Aby tento stav zajistilo trvale, bude nutné vypracovat projekt na stabilizaci celé lokality.

„Bude potřeba zpracovat projekt na zajištění této oblasti, kterému bude muset předcházet nějaký podrobnější průzkum, zaměření, a potom návrh trvalých opatření, například v podobě záchytných palisád nebo záchytných bariér, které budou zachytávat úlomky, aby neohrožovaly vlastní cyklostezku,“ vysvětlil geotechnik Ondřej Holý.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…