Brno: Rada města zřídila pracovní skupinu Železniční uzel Brno. Zajistí lepší koordinaci spolupráce

10.12.2018 11:30

Otevřený přístup pro politiky i odborné složky, nové možnosti v koordinaci spolupráce, zlepšení podmínek a kontinuity, kterou vyžaduje příprava jednoho z nejvýznamnějších projektů v rozvoji města. To všechno má umožnit pracovní skupina Železniční uzel Brno, kterou na svém jednání 5. prosince 2018 zřídila Rada města Brna.

Brno: Rada města zřídila pracovní skupinu Železniční uzel Brno. Zajistí lepší koordinaci spolupráce
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Její výstupy mají sloužit k lepšímu rozhodování o krocích, které povedou ke komplexní přestavbě železniční infrastruktury v Brně.

Vedoucím pracovní skupiny bude radní pro dopravu Petr Kratochvíl, své zástupce v ní budou mít všechny politické strany, jejichž zástupci se dostali mezi zastupitele města, a také odborníci z Magistrátu města Brna, městských firem i dalších organizací, které se podílejí na přípravách přestavby brněnského železničního uzlu.

„Přestavba železniční infrastruktury v Brně a rozvoj okolního území je jedním z nejvýznamnějších rozvojových projektů v celém městě. Bez koordinace všech složek, které se na jejích přípravách podílejí, by šly práce pomaleji. Nesouvisí přitom jen s budováním technické a dopravní infrastruktury, ale širokou oblastí rozvoje velké části města Brna,“ říká náměstek pro odbor investic a dopravy Robert Kerndl.

Železniční uzel Brno je jedním ze strategických projektů města. Jeho přípravy po rozhodnutí o variantě Řeka pokračují letos na celostátní úrovni. Zřízení pracovní skupiny pak povede k dalšímu zefektivnění spolupráce a především pak k zajištění kontinuity při chystání realizace projektu.

„Je to projekt, jehož přípravy jednoznačně přesahují několik volebních období. Je proto důležité iniciovat vznik skupiny, která takové plynulé předávání informací zajistí. Poté, co město i kraj na jaře letošního roku doporučily variantu Řeka a návrh prošel ministerstvem dopravy i vládou ČR, očekáváme, že práce na přípravách projektu budou mnohem intenzivnější než dosud,“ uvedl radní pro dopravu a vedoucí pracovní skupiny Petr Kratochvíl.

I když bude mít skupina mnoho členů, měla by se scházet podle potřeby tak často, jak bude třeba s ohledem na pokračování přípravných prací projektu. Podle plánů by to ale nemělo být méně než jednou za dva měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…