Brno: Samolepky na parkovacích automatech propagují neoficiální aplikaci, město se od ní distancuje

24.09.2019 14:47

V minulých dnech upozornili řidiči Odbor dopravy na aplikaci Parkáč. Tu propagovaly samolepky na parkovacích automatech. Tato aplikace není oficiální.

Brno: Samolepky na parkovacích automatech propagují neoficiální aplikaci, město se od ní distancuje
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Aplikace funguje jako robot, který požadovanou parkovací relaci odesílá do oficiální parkovací aplikace Brna. Nevyžaduje zadání platební karty a z toho důvodu umí zajistit pouze parkování, které je dle pravidel rezidentního parkování zdarma.

Řidiči o peníze nepřijdou, jelikož aplikace umí zprostředkovat pouze parkování, které je dle pravidel rezidentního parkování zdarma. Nicméně vzhledem k tomu, že dodavatel aplikace Parkáč s městem nekomunikuje, nezná město její přesné fungování. Pokud se budou lidé například odkazovat na nefunkčnost této aplikace, pak to nelze nijak ověřit. Magistrát města Brna se od této aplikace distancuje a nesouhlasí, aby byly samolepky vylepovány na parkovacích automatech a aplikace byla považována za oficiální. Brněnské komunikace, které vykonávají správu parkovacích automatů, nelegální polep na automatech postupně odstraňují.

Brněnská oficiální aplikace je v současnosti v procesu testování a plánuje se její spuštění k 30. září, tedy při změně na nový systém parkování. Aplikace je provázaná i s platbou SMS, tzn. že vše bude pohodlně v jedné aplikaci, která bude stažitelná jak pro Android, tak pro iOS.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…