Brno: Vyrazte s Krtkem na Měsíc. Na kole, pěšky i ve vodě

24.09.2019 8:33

Před 50 lety podniklo lidstvo první, více než 400 tisíc kilometrů dlouhou cestu na Měsíc. Dnes si připomínáme slavné výročí i díky akci, kterou připravila brněnská hvězdárna společně s Nadačním fondem dětské onkologie Krtek. Každý může svým sportovním výkonem podpořit léčbu dětí s vážným onemocněním. Cílem je nastřádat tolik kilometrů, kolik uletěli astronauti na Měsíc.

Brno: Vyrazte s Krtkem na Měsíc. Na kole, pěšky i ve vodě
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Zapojit se mohou všichni sportovně aktivní: například cyklisti, běžci nebo plavci. Za každý svůj natrackovaný kilometr (v aplikaci https://www.strava.com/clubs/535661) zašlou nadačnímu fondu Krtek 1 Kč nebo jinou částku dle svých možností, a to na transparentní účet 3503770297/0100 (variabilní symbol 07201969) nebo pomocí DMS ve tvaru DMS KRTEK 90 na telefonní číslo 87 777. Cílová částka je stejná jako počet kilometrů, který museli uletět astronauti v Apollu 11, tedy 400 000.

Na podporu akce se dnes konala první cyklojízda, které se zúčastnili přednosta dětské onkologie Jaroslav Štěrba, ředitel hvězdárny Jaroslav Dušek nebo první náměstek primátorky Petr Hladík. V rámci páteční Noci vědců budou na hvězdárně umístěny cyklotrenažéry, na kterých může každý najet další potřebné kilometry. Další společná cyklojízda se uskuteční v sobotu 28. září na Moravském náměstí. Sraz je ve 14 hodin.

Každý týden získají 3 členové klubu s nejvyšším počtem kilometrů volné vstupy na brněnskou hvězdárnu pro celou rodinu. Tato akce platí až do konce kalendářního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.