Brno: Změnit aktuální územní plán bude možné podáním zjednodušené žádosti

28.10.2022 14:56 | Tisková zpráva

Až do 16. listopadu můžou občané či právnické osoby vlastnící pozemky či stavby na území Brna podat požadavek na změnu stávajícího územního plánu. Zjednodušený formulář a hromadné zpracování urychlí vyřízení požadavků.

Brno: Změnit aktuální územní plán bude možné podáním zjednodušené žádosti
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Ty následně musí schválit Zastupitelstvo města Brna do konce letošního roku. Typicky se bude jednat o lokální a méně významné úpravy v ÚP.

Namísto složitého návrhu na změnu územně plánovací dokumentace a časově náročného obstarávání stanovisek bude stačit vyplnění jednoduchého formuláře. Požádat můžete jak o změnu platného územního plánu, tak regulačního plánu. Písemné požadavky je možné podávat do 16. listopadu prostřednictvím formuláře. Ten je spolu s dalšími informacemi k dispozici na webovém Portálu územního plánování města Brna (ZDE).

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Cílem je umožnit provedení méně zásadních změn aktuálního ÚP po dobu, kdy se bude upravovat ten nový. To je důležité pro kontinuální rozvoj měst. Všechny vybrané úpravy zároveň musí projít schválením zastupitelů v rámci prosincového jednání, protože po 1. lednu 2023 nebude možné zahajovat další změny stávajícího územního plánu, aniž by byl přepracován do takzvaného jednotného standardu.

Požadavky na změny se budou posuzovat z několika hledisek. Kromě splnění zásad kraje by je mělo být možné stihnout zpracovat v krátkém čase. Zároveň by bylo ideální, kdyby souzněly s chystaným územním plánem. Úpravy by měly být lokální bez dopadu do dopravního skeletu města nebo technické infrastruktury, jakou jsou kmenové stoky, vodovody a plynovody.

Pracovníci Odboru územního plánování a rozvoje, kteří budou jednotlivá podání zpracovávat, budou také zařizovat potřebná stanoviska Krajského úřadu Jihomoravského kraje, kdy bude určeno, zda je nutné zpracovávat vyhodnocení vlivu změny na udržitelný rozvoj území.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …