Brno se připojí k výzkumu vysokorychlostní dopravy

02.10.2017 8:36

Rada města Brna odsouhlasila účast statutárního města Brna v projektu „Nová mobilita – vysokorychlostní dopravní systémy a dopravní chování populace“, který připravuje Masarykova univerzita.

Brno se připojí k výzkumu vysokorychlostní dopravy
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Předmětem projektu je propojení výzkumných institucí, dopravců a firem z oboru dopravních technologií a vytvoření platformy pro mezioborový výzkum, který bude sledovat a vyhodnocovat dopravní chování obyvatelstva a predikovat jeho změny v souvislosti se zaváděním vysokorychlostních dopravních technologií. Takové mezioborové vědecko-výzkumné pracoviště, systematicky se věnující této problematice, dosud v Čechách chybí.

„Město Brno zaujme v projektu pozici partnera bez finanční spoluúčasti. Jeho role bude spočívat v účasti na diskuzích nebo poskytování dat. Následně bude mít možnost využít výstupy projektu v rámci přípravy svých strategických dokumentů,“ uvedl náměstek primátora Matěj Hollan.

Projekt by měl odstartovat v dubnu příštího roku a trvat 57 měsíců. Podílet se na něm bude mimo jiné Masarykova univerzita, Univerzita Karlova, České dráhy nebo Ministerstvo dopravy ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…