Broumov: Knihovnické akce jsou s nastupujícím létem v plném proudu

16.07.2021 11:11

Na konci školního roku proběhly ve zrekonstruovaném dětském oddělení Městské knihovně v Broumově dvě aktivity realizované v rámci mikroprojektu "Rozvíjíme společné zájmy".

Broumov: Knihovnické akce jsou s nastupujícím létem v plném proudu
Foto: wikipedie
Popisek: Broumov.

Při Knihodpoledni se školní družinou (22. června 2021) jsme si četli, jak to bylo s kouzelníkem Magiášem z nedaleké Hejšoviny. Vyzkoušeli jsme si práci s dvojjazyčným (česko-polským) textem formou hry pexetrio a v malovací štafetě děti kreslily samotného kouzelníka.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Aktivity zaměřené na výtvarné tvoření jsme v dětském oddělení dosud nerealizovali. Výtvarný workshop "Tašky a batůžky nejen na knížky" (29. června 2021) tak byl prvním pokusem. Jednoduchou výtvarnou technikou (malba fixem + otisk prstu) děti z obyčejných látkových tašek vytvořily originální módní doplňky podle své fantazie.

K výletům do blízkého okolí Vás může inspirovat právě probíhající letní hra pro širokou veřejnost „Po stopách pověstí Broumovska“ (28. 6. - 15. 10. 2021). 10 pověstí = 10 cílů nejen na prázdninové výlety po Broumovsku a polském příhraničí (okolí měst Nowa Ruda a Radków). U každé pověsti jsou připravené dva úkoly. Herní plán a brožurku s pověstmi si vyzvedněte v dětském oddělní Městské knihovny v Broumově. S vyluštěným herním plánem se nezapomeňte zastavit v knihovně pro zaslouženou odměnu.

Při svých toulkách a výletech jistě pořídíte množství fotografií. Podělte se o ně s ostatními a zapojte se do fotografické soutěže „Toulky Broumovskem“(15. 6. – 15. 10. 2021). Fotografovat můžete vše, co vás na Broumovsku zaujme. Ze soutěžních fotografií bude na podzim uspořádána výstava a tři vylosovaní soutěžící získají odměnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…