Bruntál: Vzniká stezka pro pěší mezi Bruntálem a Starým Městem

09.06.2021 7:34

Již brzy budou moci lidé využít nového spojení se Starým Městem.

Bruntál: Vzniká stezka pro pěší mezi Bruntálem a Starým Městem
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

V úzké spolupráci sousední obce s Bruntálem vzniká nová stezka pro pěší, které naváže na nedávné prodloužení městského parku a propojí pěší trasu s chodníkem a cyklostezkou u Starého Města. Vznikne tak ucelená bezpečná trasa, zcela mimo frekventovanou silnici.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18665 lidí

Stezka sice nebude asfaltová nebo dlážděná, přesto bude její povrch řešen tak, aby umožňoval komfortní spojení mezi Bruntálem a Starým Městem. Určena je především pro chodce, využitelná však bude i pro cyklisty.

Šířka zpevnění bude 2,5 metru, při napojení ve Starém Městě 3 m, stezka bude lemována nezpevněnými krajnicemi šířky 0,25 m a její celková délka bude zhruba 445 metrů.

Trasa vede výhradně po louce a zdejších vyježděných cestách. Ze strany od Bruntálu se napojí na nedávno realizovanou asfaltovou stezku pro cyklisty a chodce v nivě Černého potoka, ze strany Starého Města pak na stezku, která je zpevněna betonovou dlažbou.

Trasa je navržena s požadavkem na minimalizaci nákladů. Přibližně ve stejné stopě má totiž v budoucnu vzniknout nová přístupová trasa pro motorová vozidla, chodce i cyklisty, která obslouží plánovanou obytnou lokalitu Za Mlékárnou.

Na základě dohody o vzájemném vypořádání částka vynaložená z rozpočtu města Bruntálu nepřekročí 510 540 korun. Zbytek do celkových nákladů ve výši 995 227 korun (včetně DPH) uhradí obec Staré Město. Podle smlouvy o dílo má být stezka dokončena do poloviny července letošního roku.

„Díky spolupráci se Starým Městem vzniká něco, z čeho budou mít užitek obyvatelé obou sousedních obcí. Dochází tak k propojení, ale i dalšímu faktickému sblížení, které je naprosto přirozené nejen díky minimální vzdálenosti, ale především s ohledem na fakt, že Bruntál a Staré Město pojí mnohá rodinná příbuzenství a osobní přátelství,“ řekl starosta Bruntálu Ing. Petr Rys, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…