Bruntál čekají změny v dopravě

25.01.2018 21:15

Bruntál čekají v následujícím období úpravy provozu dopravy, které se dotknou hned několika částí města.

Bruntál čekají změny v dopravě
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Rada města se ve středu 17. ledna zabývala návrhem dopravních úprav, které mají vést ke zlepšení situace v místech, kde je v současnosti tento stav neuspokojivý. Radní uložili zahájit projekční práce za účelem vybudování chodníku v Zahradní ulici, v úseku od železničního přejezdu po vjezd do objektu společnosti Alfun a. s. Součástí úpravy bude zřízení nové autobusové zastávky a přechodu pro chodce.

Nový přechod pro chodce má vzniknout také v ulici Pod Lipami, kde má navazovat na chodník ve Vančurově ulici. Současně je v plánu vybudování krátkého úseku nového chodníku u zdejší kapličky – tyto úpravy mají vést ke zvýšení bezpečnosti a komfortu chodců, kteří tudy chodí ze sídliště do areálu obchodního centra na Tř. Práce.

Záměrem je také vybudování nových parkovacích stání podél komunikace I/45 na ul. Dr. E. Beneše pod Společenským domem, a to při zachování autobusového stanoviště v nezbytném rozsahu. Záměr reaguje na zřízení pekárny v prostorách bývalého bufetu při Společenském domě. Rada záměr schválila a uložila zahájit realizaci úprav.

Další změnou bude optimalizace provozu na světlené křižovatce u gymnázia. Rada schválila realizaci takzvané virtuální detekce, která bude automaticky vyhodnocovat momentální provoz a upravovat plynulost provozu podle aktuální situace.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…