Česká Lípa: Město podpoří vznik nových ordinací

02.07.2018 15:17

Nedostatek zubařů, revmatologů, očařů, ale i praktických lékařů pro děti, dorost a dospělé chce řešit město Česká Lípa. Pomůže s financováním nových ordinací v těchto odbornostech, a to až do výše 500 000 korun. Město vypsalo dotační program v částce tři miliony korun, který dnes zveřejnilo.

Česká Lípa: Město podpoří vznik nových ordinací
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Chceme podpořit zřizování nových lékařských praxí tam, kde pacienti dlouho čekají na ošetření, neboť stávající lékaři mají plné kapacity, nebo kde už reálně hrozí odchod lékařů do důchodu,“ zdůvodnila tento krok města starostka Romana Žatecká.

Město požádalo Všeobecnou zdravotní pojišťovnu o analýzu zdravotní péče v České Lípě, ze které vyplynulo, že nedostatečně je jsou pokryty obory stomatologie a revmatologie, v blízké budoucnosti se pak jako problematická jeví oblast všeobecného praktického lékařství pro dospělé i pro děti a dorost, a to z důvodu vysokého průměrného věku těchto lékařů (56 – 58 let). Dlouhé objednací lhůty (3 – 6 měsíců) jsou také v ordinacích očních lékařů.

Žadatel musí se žádostí předložit i prohlášení minimálně dvou zdravotních pojišťoven s významným zastoupením pojištěnců z území města Česká Lípa, že v případě, že začne poskytovat zdravotní služby v oboru všeobecné praktické lékařství pro dospělé nebo pro děti a dorost nebo praktické zubní lékařství nebo oftalmologie nebo revmatologie, tak s ním bude uzavřena smlouva o poskytování a úhradě hrazených zdravotních služeb. Minimální rozsah poskytovaných zdravotních služeb musí být 20 hodin týdně rozložených do 5 pracovních dnů včetně zajištění návštěvní služby, pokud to vyžaduje zdravotní služba v daném oboru.

Dotační program byl zveřejněný dnes ZDE a zájemci se mohou do něj hlásit od 6. do 24. 8. 2018.

Dotaci lze poskytnout ke krytí nezbytně nutných nákladů žadatele spojených se zřízením nové lékařské praxe v České Lípě, které prokazatelně vznikly v roce, kdy byla dotace žadateli přiznána, a které byly uvedeny a zdůvodněny v žádosti.

Dotace bude poskytnuta maximálně do 80 % způsobilých nákladů žadatele, nejvýše však do 500 000,- Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…