Česká Lípa: Příspěvková organizace Sport zvýšila ceny za vstupné a pronájmy sportovišť

09.07.2019 20:04

Od prvního července zvýšila příspěvková organizace Sport Česká Lípa ceny za jednotlivé vstupy a krátkodobé pronájmy všech sportovišť, které spravuje. U vstupného se jedná o zvýšení v průměru o 10 korun, v případě krátkodobých pronájmů se jedná o navýšení o v průměru stokorunu, vyjádřeno procenty jedná se o zvýšení o 15-20%. Ceny vstupného a pronájmů se naposledy zvyšovaly před šesti lety.

Česká Lípa: Příspěvková organizace Sport zvýšila ceny za vstupné a pronájmy sportovišť
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Zvýšení cen je vždy nepopulární krok, věřím ale, že míra zvýšení bude únosná jak pro občany, tak pro sportovní kluby a organizace, které sportoviště využívají. Ceny se naposledy zvyšovaly před šesti lety, v současnosti tak již neodpovídají částkám, které jsou potřeba pro údržbu sportovišť tak, aby mohly sloužit lidem,“ uvedl českolipský uvolněný radní Michal Prokop.

„Navýšení cen bylo propočítáno podle výše výdajů, které jsou potřeba pro bezproblémový provoz sportovišť a podle obsazenosti jednotlivých sportovních ploch. Pro lepší informaci jsme také zpracovali odhad, na jaké ceny bychom se dostali, když bychom v uplynulých šesti letech postupně zvyšovali ceny o inflaci. A vyšlo nám, že bychom se dostali v podstatě na stejné ceny, na které se dostaneme nyní po zvýšení cen. Navíc, ve srovnání s ostatními podobně velkými městy, budeme patřit i po zvýšení cen vstupného a pronájmů mezi ty levnější,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Po zvýšení cen vstupného zaplatí dospělí za 3 hodiny plavání v bazénu nově 135 korun (dříve 115 korun), dražší je i rodinné vstupné, nicméně pouze v celkové ceně. Vstupné za dítě je v rámci rodinného vstupného nižší, než za dítě samostatně, navíc, čím víc dětí s sebou dospělý má, tím levnější mají děti vstupné v rámci celkové vstupenky. Za hodinu a půl oblíbeného discobruslení pak dospělí zaplatí 60 Kč (dříve 50 Kč), za vstup do finské sauny v dopoledních hodinách občané zaplatí 80 Kč (dříve 70 Kč).

Ceny krátkodobých pronájmů sportovišť se liší dle toho, komu je sportoviště pronajímáno. Sportovní organizace, neziskové organizace a organizace města mají cenu za pronájem nižší, než komerční subjekty. Navýšení ceny se liší podle typu sportoviště, například cena pronájmu víceúčelové haly pro trénink se zvýšila o 50 Kč, dospělí za trénink na travnaté ploše na městském stadionu zaplatí o 70 Kč více než nyní.

Kromě nového ceníku zavádí příspěvková organizace od 1. července také prázdninovou otevírací dobu bazénu. Ten bude až do prvního září veřejnosti k dispozici od pondělí do neděle od 9 do 21 hodin, veřejnost navíc bude mít bazén plně k dispozici po celou provozní dobu, protože si bazén nepronajímají školy, ani neprobíhají v bazénu žádné kurzy. Na prázdninovou otevírací dobu najede od 1. července i finská sauna, ta bude občanům k dispozici ve středu, čtvrtek a neděli od 9-13hodin a od 14 – 21 hodin.

Nový ceník vstupného do bazénu najdete ZDE, ceny permanentek ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…