Česká Lípa: Senioři upozornili i na ošklivá zákoutí

02.02.2018 16:10

První setkání se seniory z České Lípy, kteří mají zájem spolupracovat na rozvoji města, se konalo na radnici v úterý 30. ledna. Zájem o spolupráci projevilo sedm občanů, na první setkání se dostavili čtyři.

Česká Lípa: Senioři upozornili i na ošklivá zákoutí
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Líbí se mi myšlenka pravidelné spolupráce města se zástupci starší generace z různých městských lokalit. Jsou všímaví a mají zájem o město, kde většinou žijí pěknou řádku let. Navíc to není jediná zájmová skupina, se kterou se na radnici pravidelně potkáváme. Podobně se scházíme například s obyvateli Častolovic nebo Jiráskovy ulice. Tak proč ne i se seniory,“ připomíná starostka Romana Žatecká a dodává, že správnost jejího záměru potvrdila i první schůzka, kam dorazili senioři ze tří lokalit – Holého Vrchu, Špičáku a Lad.

Řeč byla například o chátrající zídce u Základní umělecké školy, která kazí dojem z hezky opravené budovy, parkování na Špičáku, dopravním značení i připravované studii mapující přechody pro chodce. Někteří uvítali i možnost spolupracovat na připravovaném projektu regenerace sídliště Holý vrch. „Budu ráda, když se k nám příště připojí i další zájemci, stačí se přihlásit na sekretariátu nebo mailem zaslaným na adresu ZDE,“ vyzývá starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…