Česká Lípa: Ve městě chtějí stavět restaurace McDonald’s a KFC

06.05.2023 16:28 | Tisková zpráva

Záměr prodeje částí dvou pozemků ve vlastnictví města Česká Lípa na sídlišti Lada odsouhlasili českolipští zastupitelé na svém květnovém jednání. Na pozemku, který se nachází vedle silnice I/9 za restaurací Yukon by měla vyrůst restaurace McDonald’s, na pozemku u kruhového objezdu u benzinové pumpy by měla stát restaurace KFC.

Česká Lípa: Ve městě chtějí stavět restaurace McDonald’s a KFC
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Jedná se zatím o záměr prodeje pozemků, samotný prodej bychom měli schvalovat v létě. Pokud poté nenastanou žádné další komplikace, restaurace by na sídlišti Lada měly stát zhruba do dvou let,“ uvedl českolipský místostarosta Martin Brož.

Oba řetězce plánují postavit restaurace včetně příjezdových komunikací a parkovišť. Společnost McDonald’s chce stavět na pozemku p.č. 5750/112, ze kterého plánuje koupit 7tis. m2 z celkových necelých 17tis. m2. KFC by mělo vyrůst na pozemku p.č. 5750/118, ze kterého chce 3tis. m2 z celkových 4300 m2. Díky existenci nových restaurací by v České Lípě přibylo více než sto pracovních míst, a to včetně oblíbených brigád pro studenty.

„Záměry obou řetězců postavit v České Lípě své restaurace vítám. Chápu, že ne každý do těchto restaurací chodí, většina z nás si ale jídlo z mekáče nebo kfc ráda dá. Rozšíříme ve městě nabídku možností, kam se jít najíst, vytvoříme nová pracovní místa, můžeme s restauracemi spolupracovat na různých akcích ve městě. Navíc, nejbližší restaurace jsou v Děčíně, Boleslavi nebo Liberci, takže věřím, že do nových restaurací nebudou chodit jen místní, ale zajedou si sem i lidé z blízkého okolí,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová. 

O restauraci McDonald’s se v České Lípě mluví už roky. V roce 2011 koupil developer, firma GIBELOTTE a.s. pozemek na sídlišti Špičák (u kruhového objezdu u prodejny LIDL) se záměrem vybudovat zde restauraci McDonald’s. Tento záměr byl zakotven i ve smlouvě jako podmínka prodeje tohoto pozemku. Jelikož do dnešního dne nebyla tato podmínka splněna, platí firma již cca 10 let smluvní pokutu ve výši 500Kč/den. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

7:17 Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

Mezi tradiční akce, pořádané v našem městě, patří Rally Příbram, která se poprvé jela v roce 1979. M…