Česká Lípa: Zastupitelé schválili Akční plán na následující dva roky

22.09.2020 19:00

Souhrn důležitých, především investičních projektů, které by město mělo realizovat v následujících dvou letech, to je Akční plán.

Česká Lípa: Zastupitelé schválili Akční plán na následující dva roky
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Tento strategický dokument, který se tvoří každý rok s výhledem na následující dva roky, vychází se schváleného Strategického plánu je důležitým podkladem pro sestavování městského rozpočtu na další rok. Akční plán pro roky 2021 a 2022 schválili českolipští zastupitelé na svém zářijovém jednání.

Kromě velkých investic, o kterých město již občany informovalo, plán obsahuje i další projekty, které jsou zatím ve fázi nápadu nebo se ještě zatím naplno nerozběhla příprava k jejich realizaci. K zajímavým projektům tak patří např. záměr rekonstrukce Wedrichovy hrobky a vytvoření stálé expozice o této významné rodině, rekonstrukce lávky přes Ploučnici v Pivovarské ulici, revitalizace Městského parku, nový program na výstavbu čističek odpadních vod, vybudování nového skate parku, vytvoření portálu občana nebo projekt tzv. přívětivého úřadu, který zahrnuje mimo jiné pořízení mobilní aplikace města pro zefektivnění komunikace mezi radnicí a občany. V akčním plánu se pak pamatuje také na velké projekty jako je zahájení přípravy výstavby nové knihovny, v roce 2022 město plánuje zrealizovat architektonickou soutěž a zadat zpracování projektové dokumentace. Zahrnuta je zde také rekonstrukce obvodového pláště ZŠ Sever nebo další ročník participativního rozpočtu, který by město chtělo vyhlásit v příštím roce.

„Akční plán je důležitým podkladem pro každoroční tvorbu městského rozpočtu tak, aby projekty, které jsou do rozpočtu zařazeny, kontinuálně navazovaly na činnost města v předchozích letech. Automaticky to však neznamená, že projekty zařazené v akčním plánu se musejí povinně do rozpočtu města dostat. Finanční možnosti jsou omezené a vždy musíme vybírat ty věci, které mají absolutní prioritu. Zároveň platí, že se do rozpočtu dostanou i ty projekty, které v akčním plánu zmíněny nejsou. K takovým projektům patří například stavba venkovního bazénu v areálu v Dubici, na který rozhodně nezapomínáme,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Akční plán si můžete prostudovat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…