Česká Lípa investuje do sportování

31.03.2016 8:34

Město Česká Lípa pokládá podporu sportovních aktivit svých obyvatel za jednu z priorit. Vypovídá o tom i fakt, že do sportování všech věkových kategorií investuje v letošním roce téměř 22 milionů korun.

Česká Lípa investuje do sportování
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Příspěvkové organizaci Sport Česká Lípa, která spravuje všechna městská sportoviště, přispělo z rozpočtu částkou 20,46 milionů korun. Město plánuje i výměnu povrchu v tenisové hale a zlepšení její údržby v odhadované výši 3 miliony korun.

Sportovním klubům, hlavně dětským a mládežnickým sportovcům, rozdělí v dotačních programech částku 8,4 milionu korun. Dotační program je cílený na všechny sportovce – děti a mládež, dospělé a poprvé v historii myslí i na sportovce se zdravotním či mentálním handicapem. I ti ale reprezentují město Česká Lípa na nejvyšších soutěžích.

Investice reagují na poptávku veřejnosti

Letos poprvé nabídne město i nový dotační program podpory investic na jiném než městském majetku, jsou na něj v rozpočtu 2 miliony korun. Určeny budou na podporu veřejně přístupných sportovišť nebo dětských hřišť. Reaguje tak na poptávku veřejnosti.

Za dalších zhruba 12 milionů korun jsou plánovány investiční akce, které město podpoří ze svého rozpočtu. Jedná se například o cyklostezku, která by měla propojit střed města s průmyslovou zónou a zakončenou v rekreačním areálu Dubice. Nebo o pořízení venkovních posilovacích strojů, které budou umístěny na sídlišti Špičák, ale také o úpravu sportoviště u ZŠ Sever a vylepšení Městského stadionu u Ploučnice.

Město Česká Lípa, jen v loňském roce, investovalo do stavby tzv. workoutových hřišť v Městském parku a na Městském stadionu, nebo minigolfového hřiště v Dubici či discgolfového hřiště na Severu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…