Česká Lípa připraví rekonstrukci mostu v Hrnčířské ulici

03.07.2021 17:01

Ve špatném stavu je most přes řeku Ploučnici v Hrnčířské ulici v širším centru České Lípy. Českolipská radnice tak začala s přípravou jeho rekonstrukce. V současnosti město hledá projektanta, který zpracuje projektovou dokumentaci. Do budoucna město plánuje opravit Hrnčířskou ulici, která není v dobrém stavu, kompletně.

Česká Lípa připraví rekonstrukci mostu v Hrnčířské ulici
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zhoršený stav mostu odhalila pravidelná mostní prohlídka v roce 2019. Město poté vypsalo výběrové řízení na zpracování studie na revitalizaci celé Hrnčířské ulice včetně rekonstrukce mostu. Žádnou nabídku však nedostalo, výběrové řízení tak bylo zrušeno.

„Pokud se stav mostu ještě zhorší, museli bychom okamžitě přistoupit k jeho úplnému uzavření. Takovou situaci nesmíme připustit, protože by doprava v České Lípě totálně zkolabovala. Proto nyní soutěžíme projekt na rekonstrukci mostu zvlášť jako první a revitalizaci celé ulice budeme řešit později. Pokud připravíme projekt a vysoutěžíme dodavatele stavby za plného provozu mostu, uzavřeme jej poté pouze na nezbytně dlouhou dobu po dobu rekonstrukce. Význam této dopravní tepny si plně uvědomujeme, a to i díky probíhající rekonstrukci silnice II/262. Naší snahou bude vše vymyslet tak, aby doprava zůstala při opravě co nejplynulejší,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Předmětem zakázky je provedení průzkumu, zpracování studie řešení rekonstrukce mostu, zpracování kompletní projektové dokumentace, inženýrská činnost a činnost BOZP v přípravě stavby. Projektant také musí poskytnout součinnost při zadávání zakázky a při provádění rekonstrukce pak bude mít autorský dozor.

„Menší opravu v Hrnčířské ulici však plánujeme již letos. Na konci června budeme opravovat povrch autobusové zastávky Česká Lípa – Hrnčířská, která je opravdu ve velmi nedobrém stavu. Věřím, že i tato oprava přispěje ke komfortu cestujících a ke zlepšení vzhledu celé lokality,“ doplnil českolipský místostarosta Jaroslav Tunrhöfer.

Oprava autobusové zastávky v Hrnčířské ulici je naplánovaná v termínu od 29.6. - 1.7. Oprava bude probíhat ve dvou etapách. V rámci první etapy bude zachován průjezd autobusů do přední (hlavní části) zastávky, v druhé etapě bude probíhat oprava hlavní části zastávky. V rámci druhé etapy zde budou zastavovat pouze linky meziměstské dopravy, autobusy MHD zastaví v odbočovacím pruhu do ulice Mánesova. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …