České Budějovice: Asistenti prevence kriminality mají autoritu

26.01.2021 16:01

Dne 10. prosince 2020 vyhlásilo Ministerstvo vnitra ČR Program prevence kriminality na místní úrovni na rok 2021.

České Budějovice: Asistenti prevence kriminality mají autoritu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Oproti předchozímu období, kdy byla žádost v roce 2018 podána na tříletý projekt, nyní nelze podávat žádosti na víceleté financování. Přijímány tak budou pouze žádosti na rok 2021. Termín pro jejich podání je do 15. 2. 2021. Městská policie se bude ucházet o podporu projektu Asistent prevence kriminality.

Cílem projektu je snížení trestné činnosti za pomoci asistentů prevence kriminality, kteří znají místní prostředí a působí jako přirozené autority. Nesoulad mezi majoritní a minoritní společností nepřizpůsobivých občanů přetrvává a právě asistentům se ve spolupráci s policií, městskou i státní a sociálními pracovníky celkem daří eliminovat závadové chování. Jejich přítomnost v problémových částech města je vnímána pozitivně.  Dohlížejí  například nad dodržováním veřejného pořádku, vandalismem, ale i nad řešením rodinných nebo sousedských sporů. Chceme navázat na dobrou zkušenost z minulých let, proto žádáme o dotaci. Celkem tady bude působit pět asistentů,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Předložení žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR schválili radní dne 25. ledna 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…