České Budějovice: IGY se letos opět rozsvítí růžově

30.09.2019 14:05

Českobudějovické IGY Centrum – největší obchodní centrum v Jihočeském kraji, spadající do skupiny CPI PROPERTY GROUP – bude po celý říjen zahaleno do růžové barvy. Po setmění bude jeho fasáda osvícena sytě růžově. Podpoří tím prevenci i boj proti rakovině prsu.

České Budějovice: IGY se letos opět rozsvítí růžově
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Říjen je na celém světě měsícem prevence rakoviny prsu a podpory nemocných žen. Tradičním symbolem se stala růžová stužka a hlavně samotná růžová barva. Připojili jsme se proto už druhým rokem k iniciativě sdružení MAMMA HELP, které ženám s rakovinou prsu pomáhá, a růžovým nasvícením fasády IGY upozorníme na tuto problematiku. Rádi využijeme tento charakteristický prvek našeho centra a podpoříme prevenci,“ uvedla Pavlína Jandová, marketingová manažerka IGY Centra, které spadá do skupiny CPI PROPERTY GROUP.

Převlečený do růžova bude také infostánek u hlavního vchodu do IGY. „Do preventivní akce se zapojují i někteří naší obchodníci. Například DM DROGERIE MARKT věnovala 350 růžových rtěnek a 5 velkých růžových kosmetických balíčků, které rozdáme divačkám speciální Dámské jízdy 15. října v multikině CINESTAR,“ upřesnila Pavlína Jandová.

Pinktober
Říjen je měsícem boje s rakovinou prsu a podpory už nemocných žen. Tato myšlenka – Breast Cancer Awareness Month – vznikla v roce 1985 v USA. Cílem je podpořit prevenci, ale také ukázat, jak se s nemocí potýkají ženy, které potkala. Tradičním symbolem se stala růžová stužka a hlavně samotná růžová barva, proto se také ve světě používá pro říjen název PINKTOBER. Na zviditelnění tématu spolupracují pacientské organizace, nadace, zdravotnická zařízení, veřejné i komerční subjekty.

Rakovina prsu
Každá dvanáctá až osmá žena onemocní během svého života rakovinou prsu. „Je to smutná statistika, ale je také potřeba vědět, že stále více žen má šanci na uzdravení – jednak díky pokrokům medicíny, ale hlavně díky včasnému odhalení zhoubného bujení v co nejranějším stadiu,“ říká Jana Drexlerová, ředitelka pacientské organizace Mamma HELP. „Proto se také intenzivně věnujeme osvětě, pořádáme stovky přednášek po celé republice a snažíme se na to ženy upozornit, vysvětlit jim, jaké možnosti dnes mají. A rovnou je při té příležitosti učíme samovyšetření prsu na modelu prsou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…