České Budějovice: Město podpoří profesionální i dobrovolné hasiče

27.03.2023 9:15 | Tisková zpráva

Rada města schválila na svém jednání 20. března neinvestiční dotace na celoroční činnost v roce 2023 pro Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje a Sbory dobrovolných hasičů.

České Budějovice: Město podpoří profesionální i dobrovolné hasiče
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Podporujeme je pravidelně už mnoho let. Osobně si hasičů velmi vážím, protože bravurně zvládají nesnadné situace. Říká se, že hasičství není zaměstnání, ale povolání. Denně jsou povoláváni pomáhat v nouzi druhým. Stojí před ohněm, někdy i v něm. Je to nesmírně náročné a musejí být odhodláni udělat úplně všechno pro záchranu lidí i majetku. Rozhodně platí, že hasičem nemůže být každý,“ říká primátorka Dagmar Škodová Parmová a upřesňuje, že částku 2 542 000 korun dostanou na běžné a kapitálové výdaje profesionální hasiči.

Celkem o 200 tisíc korun se podělí šest sborů dobrovolných hasičů, a to České Budějovice, Nové Hodějovice, Mladé, Nové Vráto, Haklovy Dvory a Kaliště. „Peníze tak pomohou například k uhrazení energií, na údržbu cvičiště a dopravního vozidla, k nákupu vybavení pro mladé hasiče, sportovní závody a také na povodňovou službu,“ upřesnila primátorka.

Návrh bude ještě předložen zastupitelům ke schválení v pondělí 3. dubna 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…