České Budějovice: Město zprovoznilo sklad a kyvadlovou dopravu

04.03.2022 11:07 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 3. března bylo zprovozněno Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) v areálu letiště v Plané u Českých Budějovic.

České Budějovice: Město zprovoznilo sklad a kyvadlovou dopravu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Příchozí občané z Ukrajiny zde získají speciální vízum pro uprchlíky, zdravotní pojištění, zaregistrují se k pobytu a další zabezpečení. Otevřeno bude nonstop jako zázemí i pro rodiny s dětmi, administrativní činnosti bude možné vyřizovat denně od 7 do 19 hodin.

„Pro lepší dopravní dostupnost zprovozní město České Budějovice kyvadlovou autobusovou dopravu, která bude jezdit mezi tímto centrem, hlavním vlakovým nádražím a Mariánským náměstím, které je v blízkosti pracoviště Cizinecké policie. Na letiště bude autobus od nádraží vyjíždět každou celou hodinu od 7 do 19 hodin,“ uvedl primátor Jiří Svoboda s tím, že jak zastávky, tak samotný autobus bude označen v ukrajinském jazyce.

Město také v pátek 4. března otevřelo skladové prostory v areálu bývalých Žižkových kasáren v Žižkově ulici. Sklad materiálních potřeb města, kam mohou lidé přispívat převážně potravinami a hygienickými potřebami, bude sloužit pro výdej a prvotní zásobení nově příchozích osob z Ukrajiny. Sklad bude v provozu v pondělí a ve středu od 9 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 9 do 14:30 hodin, v pátek od 9 do 14 hodin. Telefonní spojení 722 959 340.

„Uvítáme balenou vodu, nejlépe v malém balení, dětské přesnídávky v kapsičkách, dětské pleny, vlhčené ubrousky, toaletní papír, papírové kapesníky, prostředky osobní hygieny, čili mýdlo, šampon, dámskou a zubní hygienu, ale i karimatky, deky, skládací lehátka, zdravotnický materiál, jako obvazy, náplasti, ale nikoli léky, konzervované potraviny, případně nejlépe nové hračky pro děti,“ upřesnil Martin Pergl, vedoucí Oddělení krizového řízení města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob