České Budějovice: Most před křižovatkou ulic Pražská a Nádražní bude uzavřen

03.04.2020 8:36

Město České Budějovice čeká letos řada rekonstrukcí a oprav komunikací, mostů a modernizace křižovatek, a to jak v centru, tak tak i v jeho dalších částech.

České Budějovice: Most před křižovatkou ulic Pražská a Nádražní bude uzavřen
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Vedle těchto dopravních omezení si uzavírky vyžádají i stavební práce související s rekonstrukcí vodovodů, kanalizací a výstavbou dalších inženýrských sítí. Proces příprav těchto akcí se ani v době vyhlášeného nouzového stavu nezastavil.

Jednou z prvních stavebních akcí letošního roku s dopadem na dopravu bude oprava téměř dvacet metrů dlouhého mostu přes Dobrovodskou stoku.

„Most nacházející se poblíž světelné křižovatky Nádražní – Strakonická – Pražská byl postaven v roce 1983 a jeho současný stav je již nevyhovující. Čekají jej proto práce spočívající v nadzdvižení nosné konstrukce za účelem výměny ložisek, dobetonování spřažené desky na nosné konstrukci, umístění celoplošné hydroizolace na nové závěrné zídky, osazení říms se svodidly a instalace mostního zábradlí,“ sdělil rozsah prací náměstek primátora Viktor Lavička. Úpravou projde i koryto Dobrovodské stoky, které se dočká zpevnění dlažbou z lomového kamene.

„Oprava mostu bude prováděna z větší části při zachování obousměrného provozu. Pouze při výměně ložisek bude nutná úplná uzavírka mostu se stanovením objízdné trasy,“ doplnil informace náměstek. Celková uzavírka komunikace je naplánována na období od 6. dubna do 26. dubna 2020, přičemž následně už tudy motoristé projedou v omezeném režimu. Předpokládaný konec prací, jejichž investorem je Jihočeský kraj, je naplánovaný na měsíc srpen.

Pro lepší přehled o plánech uzavírek a již probíhajících opravách komunikací slouží řidičům, podnikatelům i občanům informační portál „Dopravní omezení ve městě“, který je k dispozici na hlavní straně webu města České Budějovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…