České Budějovice: Most překlene Vltavu u Meteoru

16.04.2018 9:16

Stavba nového mostu pro pěší a cyklisty u sportovního areálu TJ Meteor v Rožnově začala v loňském roce a v těchto dnech finišuje.

České Budějovice: Most překlene Vltavu u Meteoru
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

“Nosnou konstrukci tvoří ocelový oblouk s dolní mostovkou, délka přemostění je 39 metrů. Založení je provedeno pomocí mikropilot, navazující spodní stavba je železobetonová, stejně tak opěrné stěny, mostní křídla a úhlové zdi. Úhlové zdi slouží jako základ pro přístupové rampy, kterými se překonávají výškové rozdíly mezi novým mostem a stávajících úrovní terénu na obou březích. V rámci levé rampy je vložen další ocelový mostní objekt o délce 17 metrů. Zemní tělesa v okolí opěr a ramp budou zpevněna kamennou rovnaninou. Vrchní vrstva lávky je provedena z přímopochozí izolace, na povrchy nájezdových ramp je použita betonová dlažba a živice. Podél je umístěno ochranné zábradlí, odvodnění lávky zajistí drenážní geotextilie a bodové odvodňovače. V rámci stavby je zahrnuto vodorovné a svislé dopravní značení,“ uvedl podrobněji k technickým parametrům náměstek primátora Petr Holický.

Stavbu provádí METROSTAV a.s. a vyjde na téměř 20 milionů korun. Stavba je zásadní pro pokračování cyklostezky směrem na jih. Do centra Českých Budějovic se tak na kole dostanou i lidé z Boršova nad Vltavou, Homolí a Plané.

„Jsem rád, že už v květnu zkrátíme cyklistům i pěším cestu do Plané. Přejeme dalším obcím v oblasti, ať se jim rychle podaří dobudovat stezky a cyklotrasy, které využijí jejich obyvatelé a budějovičtí k cestám za prací i za rekreací. Každý, kdo přesedlá z auta na kolo, pomůže nejen sobě zdravějším životním stylem, ale také městu tím, že omezí exhalace a dopravní zácpy, navíc ušetří za parkování,“ dodává náměstek Petr Holický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…