České Budějovice: Nová forma komunikace se městu osvědčila

30.01.2021 9:37

Pro veřejné projednání projektu rozšíření parkovacích zón zvolilo město České Budějovice online formu komunikace. Jednalo se o kombinaci živého audiovizuálního přenosu prostřednictvím Youtube kanálu města a webové služby Sli.do.

České Budějovice: Nová forma komunikace se městu osvědčila
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Ta, vedle zasílání písemných dotazů, umožňuje sledujícím dát již položenému dotazu hlas tzv. „lajk“. Otázky s tímto vyšším ohodnocením jsou pak systémem zobrazovány na předních pozicích. Tím je zaručeno, že na ně bude v průběhu projednávání reagováno.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

„Na rozdíl od obvyklého veřejného projednávání, kde bývá rušno a diskuze často sklouzává do emocionální roviny, nabídla nová forma komunikace srozumitelné a jasně formulované dotazy, na které bylo možno rychle a v klidu reagovat. S průběhem online projednávání jsme byli velmi spokojeni. Dokonce jsme na zvolenou diskuzní formu zaznamenali kladné ohlasy přímo od zapojených účastníků. V případě obdobných projednání budeme tuto osvědčenou komunikaci využívat i v budoucnu,“ zhodnotil náměstek primátora Viktor Lavička. Mezi výhody, které tato komunikace přináší, patří relativně neomezený počet sledujících osob, nenáročnost na kapacitu prostoru a možnost sledovat projednávání z jakéhokoliv zařízení s připojením na internet.

„Za oba dny, kdy projednávání projektu probíhalo, se ke sledování připojilo 960 účastníků a bylo zasláno 422 dotazů. K těm bylo občany přidáno celkem 3265 lajků. Mezi nejvíce dotazovanými lokalitami se vyskytovali ulice Budovcova a Šumavská a oblasti kolem zdravotnických zařízení, zejména kolem nemocnice,“ dodal náměstek Lavička.

Záznamy z projednávání a projektová dokumentace jsou dostupné ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.