České Budějovice: Ragbisté obnoví staré škvárové hřiště a budou na něm hrát

19.03.2019 19:04

Českobudějovičtí ragbisté mají nové zázemí. Bývalé škvárové hřiště v Suchém Vrbném u areálu Lokomotivy se sportovci chystají rekonstruovat.

České Budějovice: Ragbisté obnoví staré škvárové hřiště a budou na něm hrát
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Odbor ochrany životního prostředí povolil výjimečné kácení dřevin rostoucích mimo les. Jedná se například o ostružinu, topol osiku a břízu, které v zanedbaném, neudržovaném a roky opuštěném areálu rostou divoce. V současné době je velká část dřevin ve špatném stavu. Náhradní výsadba bude v dostatečném rozsahu. Pro zlepšení hnízdních možností malých ptáků je navržena výsadba původních keřů k doplnění stromového patra. Problém tam byl s pozemky, které patřily městu jen zčásti, ostatní byly v rukou soukromých majitelů. Vše je vyřešeno, což je dobrá zpráva nejen pro obyvatele Suchého Vrbného, ale i pro ostatní. Když se vloni soukromí majitelé rozhodli, že prostřednictvím realitní kanceláře svou část pozemků prodají, požádal jsem vedení radnice, abychom pozemky koupili pro následné veřejné využití. Nakonec vše podpořili i zastupitelé, a plocha tak je města,“ přibližuje náměstek primátora Ivo Moravec. Součástí plánů ragbistů z RC České Budějovice je také vybudování venkovní posilovny a dětského hřiště. Tomu bude předcházet žádost o granty i oslovení potenciálních sponzorů. Nové hřiště bude veřejně přístupné i pro ostatní sportovní oddíly a občany města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…