České Budějovice: Stavební úpravy ulice Jana Čapka si vyžádal špatný technický stav

08.08.2017 13:04

Potřebu rekonstrukce ulice Jana Čapka v Suchém Vrbném vyvolala totální havárie kanalizace a nevyhovující technický stav silnice i chodníků.

České Budějovice: Stavební úpravy ulice Jana Čapka si vyžádal špatný technický stav
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Stavba proběhne v celé délce ulice. Práce částečně zasáhnou i do ulice Přemyslova. Budou obnoveny vodohospodářské inženýrské sítě včetně kanalizačních a vodovodních přípojek až k hranici soukromých pozemků. Dešťové svody budou napojeny do přípojek kanalizace. Součástí stavby bude nové veřejné osvětlení,“ přibližuje investici za 6,25 milionů korun náměstek primátora Petr Holický.

Z požárně bezpečnostního důvodu budou v lokalitě osazeny dva podzemní hydranty. „Jeden přímo v ulici Jana Čapka, a to v místě toho stávajícího, nově v křižovatce ulic Jana Čapka a Přemyslova. Je pravděpodobné, že při výstavbě dojde přechodně ke zhoršení prostředí vlivem činností pracovních mechanizmů, např. hluk, prach, vibrace a i samotnou uzavírkou komunikace. Věřím, že to obyvatelé přijmou s pochopením. Při výstavbě chodníků zhotovitel zachová pěší cestu do přilehlých nemovitostí,“ dodává náměstek Petr Holický. Práce začnou 18. srpna a potrvají pravděpodobně až do listopadu 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…