České Budějovice: Za výhru v soutěži město obnoví recyklační alej

05.04.2016 21:25

Odměnu třicet tisíc korun za třetí místo v soutěži ve sběru použitých nápojových kartonů získala českobudějovická radnice. Peníze město použije na rekonstrukci a opravu mobiliáře recyklační aleje v parku v Dukelské ulici.

České Budějovice: Za výhru v soutěži město obnoví recyklační alej
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Certifikát a symbolický šek za třetí příčku v klání převzali dnes na radnici primátor Jiří Svoboda a náměstek Petr Podhola.

"Finanční odměnu použijeme na obnovu mobiliáře recyklační aleje v Dukelské ulici. Těší nás nejen získaná částka, ale především fakt, že se naši obyvatelé do této smysluplné aktivity zapojili," pochválil spoluobčany náměstek. Ve sledované době totiž lidé v Českých Budějovicích vytřídili o 900 kilogramů nápojových kartonů více než ve stejném období předchozího roku.

Nápojové kartony jsou jednou z nejmladších komodit, které se u nás třídí. V Českých Budějovicích je lze třídit do žlutých kontejnerů společně s plastem nebo do speciálních pytlů. Další informace o správném třídění nápojových kartonů jsou k dispozici na stránkách www.kamsnapojacem.cz a www.jaktridit.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…