Český Brod bilancuje komunitní setkání ve Štolmíři

12.04.2016 17:56

V sobotu 9.4.2016 proběhlo komunitní setkání ve Štolmíři na téma Využití kostela sv. Havla. Okolo 90 lidí se sešlo nejprve v kostele, kde kromě přivítání účastníků a významných hostů proběhlo seznámení s historickými fakty i aktuálním technickým stavem objektu.

Český Brod bilancuje komunitní setkání ve Štolmíři
Foto: cesbrod.cz
Popisek: Český Brod

Po té se zájemci ze Štolmíře i okolí, z řad farníků, neziskových organizací, zástupců města Český Brod, církví, architektů, umělců i dalších odborníků odebrali do KEC M´am´aloca, o.p.s. Tam v tematických skupinách společně hovořili nad vizemi využití kostela a nad možnou realizací záchrany objektu. Výstupy ze setkání zveřejníme během týdne na webu a Facebooku města.

Děkujeme M´am´aloca, o.p.s. za poskytnuté zázemí, TS města Český Brod za úklid, Vojtěchovi Černému z Agory CE za moderování, Tomáši Svobodovi za fotografie, farnímu sboru za krásné písně, Matúši Kocianovi Vladimíru Mrvíkovi a Miloši Herzogovi za uvedení do tématu a panu farářovi navíc za zpřístupnění kostela. Aktivní přístup většiny účastníků je nadějí, že naše společná touha po záchraně kostela jen tak nevyprchá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

7:17 Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

Téměř třicet sedm let ležela pod kamenným podstavcem sochy V.I. Lenina, která stála v prostranství p…