Český Těšín: Cyklisté projedou bezpečně do Beskyd

20.08.2018 17:22

Minulý týden byla zkolaudována cyklotrasa z Českého Těšína do sousední Ropice, která dovoluje cyklistům se vyhnout frekventovanému obchvatu a bezpečně vyrazit na výlety do Beskyd nebo na kole do práce. V plánu jsou další cyklostezky.

Český Těšín: Cyklisté projedou bezpečně do Beskyd
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Tímto úsekem se nám podařilo vyřešit odklonění cyklistické dopravy z obchvatu města na bezpečné místo. Jde o velmi složitý, bažinatý terén, kdy jsme museli vést stavbu také pod železnicí. Je to oblíbená trasa, po které míří naši cyklisté dál do Beskyd, ale také mnozí zde dojíždějí do práce. V minulosti se nám podařilo vybudovat několik kilometrů cyklotras nebo cyklopruhů po městě a chtěli bychom je neustále prodlužovat,“ uvedl starosta Českého Těšína Vít Slováček.

Investice přišla na 5.636.031,17 s DPH. Příspěvek EU činil 85%, příspěvek státního rozpočtu 5%, takže město se na finančních nákladech investice podílelo zhruba deseti procenty. Město již podalo projektovou žádost o dotaci na další na projekt „Chodník a cyklotrasa ul. Lípová a Sokolovská“ a v plánu má další. Několik let blokuje stavbu trasy směrem na Chotěbuz železniční společnost SŽDC, která ji doposud nepovolila kvůli plánům na výstavbu železnice.

„Hned po dokončení optimalizace železniční tratě, která bránila výstavbě cyklostezky do Chotěbuzi, se chceme soustředit na tento projekt. Vybudování stezky pro cyklisty do sousední obce umožní se bezpečně napojit napříjemnou trasu Ratiboř- Krzyżanowice-Chotěbuz, která vede podél Odry a Olzy/Olše. Tyto projekty přispějí k rozšíření nabídky bezpečných cyklostezek na území města Český Těšín,“ doplnil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…