Český Těšín: Losování pořadí pro komunální volby se uskuteční ve středu

19.08.2018 10:35

Ve středu 22. srpna proběhne od 14 hodin ve velké zasedací místností veřejné losování pořadí kandidujících subjektů na hlasovacím lístku pro volby do zastupitelstva Města Český Těšín.

Český Těšín: Losování pořadí pro komunální volby se uskuteční ve středu
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Minule proběhlo losování za minimálního zájmu, přišli pouze dva zástupci kandidujících stran. V Českém Těšíně v roce 2014 získala číslo 1. - ČSSD, 2. – Česká pirátská strana, 3 .– ODS, 4. – Nestraníci, 5. – TOP 09, 6. – KDU-ČSL, 7. – Nezávislí, 8. – KSČM, 9. – SOS pro Český Těšín a 10. – Coexistencia.

V říjnu 2018 se v komunálních volbách v Českém Těšíně utká o místa v zastupitelstvu méně subjektů, než tomu bylo minule a předminule: Pět stran a čtyři hnutí. Před čtyřmi roky dostali občané na výběr z celkem deseti uskupení, před osmi si mohli vybírat dokonce z dvanácti kandidátek.

V současné době má v zastupitelstvu své reprezentanty šest stran nebo hnutí. Volby v roce 2014 zde vyhrála KDU-ČSL, která v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu získala devět mandátů. Na druhém místě s šesti mandáty skončila ČSSD. Čtyři křesla obsadili zástupci ODS, po třech získali Nestraníci a KSČM a dva hnutí NEZÁVISLÍ.

Pokud jde o sousední obec Chotěbuz, pak v zákonném termínu se u Městského úřadu v Českém Těšně zaregistrovalo celkem pět stran, hnutí a sdružení.

Kandidující volební strany do Zastupitelstva města Český Těšín:

Kandidující volební strany do Zastupitelstva obce Chotěbuz:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…