Český Těšín: Nové fotbalové branky mají nově k dispozici návštěvníci parku Adama Sikory

12.07.2019 9:15

A to na zelené ploše. Mičuda se zde čutávala zřejmě během posledních sto let vždy, ale branky k dispozici nebyly. Tyto nové jsou již vytížené, což nás velmi těší.

Český Těšín: Nové fotbalové branky mají nově k dispozici návštěvníci parku Adama Sikory
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Další branky jsou zájemcům k dispozici v zahradě KaSS Střelnice na zpevněné ploše, na nábř. Míru před psím výběhem (travnatá plocha), na sídlišti Svibice (asi 4 sportoviště mají brankoviště). Sportovci a děti docházejí také do areálů škol, kde jsou hřiště i branky k dispozici.

Park Adama Sikory má 110 let a vznikl díky velkorysému finančnímu daru Adama Sikory, který chtěl, aby polské organizace měly v Těšíně své místo pro konání venkovních akcí a místo pro fyskulturu dětí a mládeže, jelikož německé organizace je v tom velmi často blokovaly. Po 2. světové válce byl areál zestátněn, později přešel do majetku města jako park Míru. Po svém zakladateli se jmenuje padesát let.

Park byl v minulosti svědkem mnoha slavností, sportovních závodů, dožínek, ale i cvičení členů polského Sokola a v roce 1914 místem odvodu dobrovolníků do Slezské legie – součástí Polských legií (tuto událost připomíná stéla z roku 2014).  Park byl revitalizován v rámci rozsáhlého projektu Zahrada dvou břehů – Těš se Těšínem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…