Český Těšín: Obnova kanalizace uzavře nejfrekventovanější křižovatky

03.08.2017 9:16

V termínu 7. srpna až do 1. října 2017 proběhne úplná uzavírka silničního provozu v křižovatkách silnic II/468 ul. Viaduktová, III/4684 ul. Ostravská, II/648 ul. Frýdecká a II/468 ul. Jablunkovská. Důvodem jsou stavební práce na rekonstrukci kanalizačních stok pod uvedenými pozemních komunikacemi, které provádí vodárenská společnost SmVak.

Český Těšín: Obnova kanalizace uzavře nejfrekventovanější křižovatky
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Protože jde o velmi vytížené křižovatky na hlavních tazích z centra města na Slovensko a Ostravu, případně Frýdek-Místek, v uvedeném termínu zajistíme pro potřeby místních občanů tzv. vnitřní okruh. Trasa povede přes část plochy autobusového stanoviště, přičemž bude vymezen pruh zvlášť pro osobní automobily a autobusy. Do centra a z centra města se bude možné dostat pouze přes ulici Karvinskou. Zároveň bude uzavřen příjezd do ČR po mezinárodním mostě Družby tak, aby veškerá doprava z Polska byla směřována na ulici Střelniční a poté vyvedena na Třinec,“ uvedl Tomáš Hloušek, vedoucí oddělení dopravy Městského úřadu Český Těšín.

Hloušek dodal, že obdobné problémy město a jeho občané „přetrpěli“ během optimalizace železničního koridoru. Díky dobře připraveným a označeným objížďkám, díky preventivní akci strážníků, kteří z počátku zajištovali bezpečný průchod občanů na provizorních přechodech, se obtížná a dlouhá uzavírka zvládla bez žádných problémů.

Také nyní pro zajištění bezpečnosti chodců vznikne dočasný přechod uprostřed plochy stanoviště, stávající „zebra“ na autobusovém stanovišti podél ulice Frýdecké bude na tuto dobu zrušena. Dále přes ulici Jablunkovskou bude z autobusového stanoviště zajištěn bezpečný koridor pro chodce tak, aby se dostali k pěšímu podchodu „Demelloch“.

„Vzhledem ke zvýšenému provozu na ulicích Tyršova a Komorní, po nichž budou rovněž jezdit autobusy příměstských a městských linek, bude na těchto ulicích po celou dobu omezení stanoven zákaz zastavení pro všechna vozidla. Rovněž stávající podélná parkovací místa na ulici Tyršova budou zrušena,“ doplnil Hloušek.

Tranzitní objízdná trasa bude i nadále vedena po silnici I/67 ul. Karvinská na silnici I/48 a dále na silnici I/11.

Nabádáme všechny řidiče, aby v uvedeném období využívali objízdnou trasu po silnici I/48 (obchvat Českého Těšína), která je bez poplatku.

Betonové kanalizační stoky v silnici II/468 jsou dle zjištění SmVaK v nevyhovujícím technickém stavu. Vodohospodářská stavba se týká 525 metrů kanalizační sítě a související infrastruktury, téměř 300 metrů bude provedeno bezvýkopovou metodou, V koordinaci s investicí do kanalizace bude v Karvinské ulici vyměněno také 126 metrů vodovodního potrubí z šedé litiny. Všekeré náklady hradí SmVaK.

V příštím roce bude na úsěcích ulice Karvinská a Jablunkovská položena nová živičná vrstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…