Cheb: Otázka skateparku je znovu otevřena

23.01.2018 9:17

Na pracovním setkání se na radnici sešli zástupci skateparkové komunity, někteří členové komise pro sport a volnočasové aktivity i radní.

Cheb: Otázka skateparku je znovu otevřena
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V pátek 19. ledna se v kanceláři místostarosty Michala Pospíšila uskutečnilo pracovní setkání ke znovu otevření tématu vybudování skateparku v Chebu. Přítomni byli jak předsedkyně komise pro sport a volnočasové aktivity Gabriela Dostálová, tak i pánové Miroslav Sabadin, Jaroslav Přibáň, radní Filip Kadlec a zástupce skateparkové komunity Zeus pan Jan Meindlschmid.

„V téměř dvouhodinovém jednání jsme probrali celou situaci kolem lokality a vybudování chebského skateparku. Již opakovaně, ale bez výsledku, se na předchozí vedení města obraceli vyznavači skateboardingu, aby byl ve městě vybudován skatepark. Bylo vytipováno hned několik lokalit, které však nebyly dostatečně vyhovující. V minulosti to byla například lokalita v areálu Lokomotivy. Návrh nového skateparku se později objevil v úvodní studii revitalizace sídliště Spáleniště, která s ním počítala na ploše mezi sídlištěm a železniční tratí. Toto umístění se však ukázalo jako nevhodné, nápad se navíc nezamlouval ani obyvatelům nedalekých panelových domů.

Minulé vedení města přišlo s návrhem vybudování tohoto sportoviště v blízkosti atletického areálu na levém břehu Ohře. Na našem setkání jsem se dozvěděl, že návrh na vybudování skateparku v blízkosti tzv. zlaté dráhy nebyl s dotčenými sportovními subjekty prodiskutován. Tento návrh byl radikálně odmítnut ze strany provozovatelů atletiky, lukostřelby i některých zastupitelů. Jako další problém se jeví fakt, že pozemky, na nichž by měl skatepark vzniknout, nejsou ve vlastnictví města Chebu, a tudíž nebyl dán souhlas majitele k realizaci akce. Vzhledem k nastalé situaci jsem přítomným účastníkům jednání navrhl tři nové lokality, o kterých budeme ještě jednat,“ sdělil místostarosta Michal Pospíšil.

Podle slov Miroslava Sabadina panovala shoda, že je zapotřebí urychleně skatepark v Chebu postavit. Vyplývá to i z nedávno zpracovaného Strategického rozvoje sportu v Chebu a poptávce po daném sportovišti. Vytipovaná lokalita mezi Vávrovou lávkou, atletickou dráhou a v blízkosti lukostřeleckého areálu je nevhodná, a do budoucna se na části tohoto pozemku připravuje jeho další úprava.

„Na jednání bylo vytipováno několik volných ploch v majetku města pro výstavbu skateparku. Ihned se zástupcem sportovního klubu jsme vytipované lokality navštívili. Jedná se o lokality a prostory velmi zajímavé, nejenom pro laiky, ale hlavně pro samotné budoucí provozovatele. Bylo přislíbeno zástupcem klubu, že do úterý 23. 1. 2018 se vyjádří, která lokalita je jejich prioritou. Sportovci pevně věří a doufají, že i nadále nové vedení města Chebu s nimi povede věcnou diskusi na téma sport a jeho financování, sport a případný jeho rozvoj a výstavba sportovišť,“ dodal Miroslav Sabadin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…