Cheb: Parkovací systém se zjednoduší

07.12.2018 15:14

I v roce 2019 přijde obyvatele centra pořízení celoroční parkovací karty na pouhých 100 korun

Cheb: Parkovací systém se zjednoduší
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Parkovací systém, který v širším centru města zkušebně funguje od začátku letošního března, se dočká v průběhu příštího roku dalších úprav. Rada města rozhodla také o tom, že i v roce 2019 přijde obyvatele centra pořízení celoroční parkovací karty na pouhých 100 korun. „Parkovací systém chceme v průběhu příštího roku doladit. Připravujeme například spojení některých parkovacích zón. Díky tomu bude pro držitel parkovacích karet jednodušší zaparkovat třeba v případě, že přímo v jejich ulici už bude plno. Celý systém bude přehlednější. Chystáme také sjednocení doby, po kterou se smí ve vybraných lokalitách centra parkovat na kotouč. S ohledem na připravované změny zachováme i pro příští rok v modrých zónách zavedených v letošním roce sníženou sazbu za vydání parkovací karty, kdy místní obyvatelé platí za celoroční parkování pouze stovku,“ vysvětlil starosta Antonín Jalovec.

Jednodušší bude rovněž vlastní pořízení parkovací karty. „Nebude už potřeba běhat mezi radnicí a městskou policií. Příjem žádostí o vydání karty i samotné vydání karty bude zajišťovat pracoviště CZECH Point ve vstupní části budovy radnice na náměstí. Změní se také podoba parkovací karty. Bude mít formát A6 a na druhé straně zalaminované karty budou parkovací hodiny,“ upřesnil místostarosta Jiří Černý.

Podrobné informace o parkovacím systému i jeho aktuálních změnách najdete na webových stránkách města (ZDE) pod odkazem Doprava v sekci Potřebuji si zařídit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…