Cheb: Radní schválili motivační systém podpory pro nové ordinace

05.04.2020 12:20

Co je pro nové lékaře připraveno? Zajištění ordinace, příspěvek na její vybavení až do výše 250 tisíc korun nebo přednostní přidělení bytu.

Cheb: Radní schválili motivační systém podpory pro nové ordinace
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Radní schválili na schůzi, která probíhala poprvé v historii formou videokonference, motivační systém pro nově otevírané lékařské ordinace ve městě. Přispět to má ke zlepšení současné situace, kdy se Cheb podobně jako většina ostatních měst potýká s nedostatkem zejména praktických lékařů, ale i ambulantních specialistů či stomatologů.

Město nabízí novým lékařům zajištění zkolaudované ordinace v městském objektu první rok zdarma a následně za snížené nájemné. V souvislosti s tím už město začalo připravovat prostory pro nové ordinace v objektu bývalého domova pro seniory v Dragounské ulici. Vedle toho mohou noví lékaři od města získat příspěvek na vybavení ordinace až do výše 250 tisíc korun. Z dalších výhod je možné zmínit přednostní přidělení městského bytu se sníženým nájemným pro samotného lékaře nebo jeho zdravotní sestru, případně rekonstrukci zvoleného městského bytu na náklady města s následným uzavřením nájemní smlouvy za snížené nájemné, či umístění dítěte, a to i mladšího tří let, do mateřské školy.

Podmínkou pro získání podpory je závazek, že nová lékařská praxe bude v Chebu fungovat alespoň 5 let. V případě jejího předčasného ukončení bude muset lékař vrátit poměrnou část příspěvku na vybavení ordinace

Městu se již podařilo zajistit jednoho nového praktického lékaře. Ten převezme pacienty po MUDr. Rajzlovi, který svoji praxi ukončil. MUDr. Radek Měšťan bude mít od léta ordinaci v již zmíněném objektu v Dragounské ulici. Pacienti MUDr. Rajzla se k němu mohou již nyní přeregistrovat na e-mailu mestan.cheb@seznam.cz nebo telefonu 734 833 245 (pouze v pracovních dnech v čase od 7 do 9 hod.). V současné době může MUDr. Měšťan vzdáleně posílat e-recepty a e-neschopenky. V nutných případech si můžete domluvit nezbytnou návštěvu do ordinace v Tachově (objednání předem je nutné).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…