Cheb: Ve městě se daleko více sází, než kácí

06.01.2022 16:48 | Tisková zpráva

Každé kácení je pečlivě zvažováno a musí být schváleno oddělením životního prostředí.

Cheb: Ve městě se daleko více sází, než kácí
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V letech 2019 až 2021 bylo v Chebu v režii města vysazeno 365 stromů, zatímco pokáceno jich ve stejném období bylo 240. Jen za loňský rok ve městě přibylo 186 nových stromů. Masivní výsadby budou přitom pokračovat i letos.

V letošním roce se počítá například s výsadbou více než sedmi desítek vzrostlejších stromů za 1,4 milionu korun v Sadech míru u autobusových zastávek v samotném centru města. V tomto parku muselo být totiž v loňském roce pokáceno 21 usychajících či jinak poškozených bříz a javorů. Náhrada tedy bude více než adekvátní. S novými výsadbami se vedle toho v průběhu letoška počítá třeba také na prostranství u prodejny Ohana na sídlišti Skalka, kde bude 14 nových stromů, v sousedství věžáků u nádraží nebo v takzvané aleji a jejím okolí na Skalce.

V posledních třech letech proběhly rozsáhlé výsadby nových stromů například v Riegrových a Městských sadech, v parku u Brandlovy ulice a v sousedním hradebním příkopu, na sídlišti Spáleniště, v lokalitě u nádraží, v Břehnické ulici, ale i v řadě okrajových lokalit města, například u Steinu nebo podél komunikace na Klest a Hartovy stezky u Starého Hrozňatova.

Mezi nejčastější důvody, proč je některé stromy třeba pokácet, patří jejich špatný stav, který vždy posuzuje odborník z oboru dendrologie, nebo realizace různých investičních akcí, jako jsou rekonstrukce komunikací, budování cyklostezek, apod. V posledních letech k tomu přibyla i kůrovcová kalamita, kvůli které byly v některých chebských lokalitách pokáceny desítky stromů. Každé kácení je přitom pečlivě zvažováno a musí být schváleno oddělením životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.