Cheb zvyšuje nájemné inflačním koeficientem 1,033

16.02.2013 6:33

Vyšší nájemné za pozemky a nebytové prostory platí od 1.1.2013, u bytů pak začne platit až od 1.7.2013.

Cheb zvyšuje nájemné inflačním koeficientem 1,033
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Rada města Chebu schválila zvýšení nájemného z městských pozemků, nebytových prostor a bytů inflačním koeficientem 1,033. Ceny se tak zvýší o 3,3 procenta. Novináře dnes o tom informoval starosta Chebu Pavel Vanoušek.

„Ke zvyšování rozhodně nepřistupujeme bezhlavě. Tam, kde vidíme, že jsou náklady skutečně vysoké, se naopak snažíme pomoci,“ uvedl Pavel Vanoušek. „Příkladem jsou velké byty v centru města, které od loňského roku přijdou levněji. Nájemné u bytů o velikosti přes sto metrů čtverečních nyní činí 4500 korun, což odpovídá stometrovému bytu. Přestože je vytápění takových bytů nákladné, za nájemné tak již lze ušetřit i více než tisícikorunu.“

Město se snaží získávat do svých objektů nájemníky, i když to dnes na trhu bytů a nebytových prostor není nijak jednoduché. „Lidé se uskrovňují, podnikatelské subjekty neexpandují, přes to vše se nám to ale docela daří,“ konstatoval starosta.

Za své nebytové prostory město ročně získává z nájmů přibližně 15 milionů korun, za byty včetně vymožených pohledávek 44 milionů korun a za pozemky vč. zemědělských pak přes 11 milionů korun (z toho 6 milionů korun je za lesy).

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …