Chomutov: Kino Svět pokřtí Saxana odvarem z babského ucha

04.09.2011 13:50

Nové chomutovské Kino Svět v Kulturně společenském centru na Zadních Vinohradech bude v sobotu 24. září otevírat nejslavnější česká čarodějnice Saxana, protože přiletí i s novým filmem.

Chomutov: Kino Svět pokřtí Saxana odvarem z babského ucha
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Jeho název Saxana a lexikon kouzel uhodlo 40 soutěžících, když jsme se ptali na nový český rodinný film, který bude mít v září premiéru," říká primátor města Jan Mareš. Z došlých správných odpovědí budou vylosováni 3 šťastlivci, kteří obdrží 2 vstupenky na první den promítání. Soutěž pokračuje a kdo nestihl první kolo, má možnost v týdnu od 5. do 9. září odpovědět na druhou otázku. Tentokrát na email asistent@kultura-sport.cz stačí zaslat příjmení trojice nezdárných spolužáků, které ve filmu Dívka na koštěti ztvárnili Jan Kraus, Vlastimil Zavřel a Michal Hejný. Ze správných odpovědí se opět budou losovat výherci.

Hlavním bodem programu není jen promítání premiérového filmu, ale také výstava filmových kostýmů a beseda s tvůrci nového filmu o čarodějnici Saxaně. Ti se také zúčastní samotného křtu nového filmového stánku. „Křtít se bude nové kino naprosto stylově, a to odvarem z babského ucha," prozrazuje Věra Flašková, jednatelka společnosti Kultura a sport Chomutov, která chystá opravdu pestrý doprovodný program celého slavnostního dne. Technické možnosti kina představí i promítání dalších filmových lahůdek. Pro děti to budou Šmoulové ve 3D provedení. „Dále máme připraveny soutěže o filmové ceny," dodává Věra Flašková.  Slavnostní otevření zakončí unikátní projekt - první 3D záznam koncertu na světě. Diváci se mohou těšit na koncert skupiny U2. Záznam byl natočen během jihoamerického turné Vertigo a neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendárních U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D a vícekanálovému surround zvuku. Film slibuje novou dimenzi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2, kdy turné Vertigo je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Tento záznam zatím uvedlo jen několik kin.

Vyhlášena je i výtvarná soutěž s názvem Saxana aneb jak ji vidím já. Soutěžit mohou všichni - děti i dospělí. „Oceníme nejlepší kresby, fotografie nebo malby na formátech od A4 do B1 s uvedeným jménem, věkem a kontaktními údaji," říká primátor Mareš. Výtvarné výtvory je možné až do 20. září odevzdat do městského informačního centra. Podrobný program prvního dne promítání v Kině Svět bude zveřejněný v příštím týdnu na www.kultura-sport.cz. Poté bude možné si zakoupit i vstupenky na jednotlivá promítání.  

Šárka Schönová, tisková mluvčí

Další zprávy z Chomutova čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…