Chomutov: Provozovatelé bazénů v Aquasvětě nešetřili chválou a dobrými radami

04.11.2012 18:58

Nově otevřený plavecký areál Aquasvět přivítal za týden svého provozu nejen přes 2 700 návštěvníků, dále nepočítaně plavců z TJ Slávie, kojence a děti v pravidelných kurzech, ale hostil také na 60 provozovatelů různých bazénů z celé České republiky.

Chomutov: Provozovatelé bazénů v Aquasvětě nešetřili chválou a dobrými radami
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Jejich sdružení Asociace bazénů a saun zde totiž ve spolupráci s provozovatelem společností Kultura a sport Chomutov pořádalo jedno z pravidelných setkání. „Měli jsme příležitost přivítat v tomto novém zařízení celou řadu odborníků na bazénové provozy. Nešetřili chválou, ale zároveň nás upozornili na úskalí v údržbě částí bazénů, aby nám vše zůstalo co nejdéle jako při otevření,“ sdělil primátor města Jan Mareš.

Odborný den přinesl nejen odborné semináře, ale pozval všechny účastníky k prohlídce Aquasvěta, ale i další areálů na Zadních Vinohradech. „Pochlubili jsme se všemi novými areály a dotazy odborníků nebraly konce. Potěšily nás jejich ohlasy, ale i dobré rady, které nám pomohou v provozu,“ řekla jednatelka Kultury a sportu Chomutov Věra Flašková. „Mít celý takový úžasný komplex na jednom místě je opravdu výhodné nejen pro provozovatele, ale i pro samotné návštěvníky. Pokud zde přibude i wellness, pak už nebude chybět vůbec nic,“ vyjádřil své dojmy Pavel Ehler z ostravské společnosti Sareza. „Oceňuji příjemné teplejší klima v relaxu a chladnější v plavecké hale, což je velmi těžké takto technologicky rozdělit. Areál je nádherný a provozovatel se bude muset zaměřit na pravidelnou údržbu, aby nevznikaly třeba skvrny na dlažbě,“ chválila a radila Jana Adamczyk Vicherová z Aquaparku Olešná ve Frýdku-Místku. Další rady se týkaly například údržby zábradlí, které v takto vlhkém provozu mívá tendenci rezivět.

Centrum kultury, sportu a relaxace v Chomutově vzniklo v rámci Integrovaného plánu rozvoje města v areálu bývalých kasáren. Nejprve byl v dubnu 2011 otevřen zimní stadion s tréninkovou halou, v září téhož roku kulturně společenské centrum s dvousálovým kinem Svět, v červenci a září 2012 fotbalový a atletický stadion s potřebným zázemím a 19. října plavecký areál Aquasvět. „Celý komplex je doplněný prostorem pro parkování návštěvníků, dvěma dětskými hřišti a in-line dráhou. Díky tomu zde najdou prostor pro volný čas celé rodiny a generace návštěvníků,“ dodal primátor Mareš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…