Chrudim: On-line sledování spotřeby vody

21.08.2018 13:04

Ve dnech 14. a 15. srpna proběhla na chrudimských základních a mateřských školách I. fáze montáže čidel a přípravy pro on-line sledování spotřeby vody.

Chrudim: On-line sledování spotřeby vody
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Na této akci s městem Chrudim spolupracují Technické služby Chrudim 2000, spol. s r. o. a Vodárenská společnost a. s., Chrudim.

„Koncept chytrých měst (smart cities) se snaží  využít moderních technologií tak, aby docházelo k synergickým efektům mezi různými odvětvími s důrazem na nízkou energetickou náročnost a vysokou kvalitu života  občanů města,“ říká starosta Petr Řezníček a dodává: „Město Chrudim před časem spustilo fotostatickou elektrárnu na střeše budovy městského úřadu a zavedením on-line sledování spotřeby vody ve školních budovách nyní získáváme plnou kontrolu nad efektivní spotřebou.“

Akce je financována z Fondu obnovy majetku města, který byl zřízen před dvěma lety. Fond je naplňován z prokazatelných úspor, které energetický management generuje, a také určitým podílem z výnosů prodeje nepotřebného majetku. Získané finanční prostředky potom slouží výhradně k dalším investicím v oblasti reprodukce majetku, především pak udržitelné energetiky s cílem dosažení nových úspor či generování dodatečných příjmů města. Cílem je nejen snížení nákladů města, ale ve svém důsledku i zvýšení kvality života v našem městě. Výsledkem on-line sledování by mělo být především předcházení velkým únikům vody v zařízeních v majetku města.

Výdaje na I. fázi činí cca 50 tisíc korun. Další fáze napojení je plánována na rok 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…