Cyklostezka Zlín v ulicích Tyršovo nábřeží, Výletní a Mladcovská je otevřena

08.08.2020 21:16

Po více než ročních stavebních pracech si mohou nejen cyklisté ale i místní obyvatelé oddechnout, jelikož byla ve čtvrtek otevřena nově zbudovaná cyklostezka Zlín. Napojuje se z Fügnerova nábřeží podjezdem na Tyršovo nábřeží, dále na ulici Výletní a Mladcovskou, čímž doplňuje další část páteřní cyklostezky Vizovice-Zlín-Otrokovice.

Cyklostezka Zlín v ulicích Tyršovo nábřeží, Výletní a Mladcovská je otevřena
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Jednalo se o náročnou stavbu, kterou nyní mohou plně využívat cyklisté i chodci. Původně bylo v plánu otevřít cyklostezku o 2-3 měsíce dříve, ale v projektu jsme provedli zásadní stavební změnu. Nechali jsme cyklopodjezdy přebudovat na piloty, aby stavba byla stabilnější. Bohužel byly cyklopodjezdy v původním projektu řešeny jinak,“ zmínil Michal Čížek, radní pro dopravu. Město raději řidičům připomíná, že se jedná o zklidněnou zónu, navíc se zákazem průjezdu po Tyršovu nábřeží.

„Lokalita ulic Tyršovo nábřeží, Smetanova, Čepkovská byla navržena jako zklidněná část s omezením rychlosti. Budování cyklostezek je nedílnou součástí konceptu zdravého města a udržitelné mobility,“ uvedl radní.

V případě příjezdu za nákupy do OC Čepkov by město Zlín chtělo požádat všechny řidiče, aby užívali trasu po levém břehu, tedy ulici Benešovo nábřeží, která je rychlejší a plynulejší. Tímto krokem tak všichni přispějí k bezpečnosti cyklistů, jelikož v ulici Tyršova nábřeží vede část této páteřní cyklotrasy. Statutární město Zlín tak žádá všechny řidiče o dodržování tohoto stavu, neboť do „čepkovské“ oblasti smí vjíždět pouze ti, kteří zde mají cíl své cesty.

Projekt byl podpořen z Integrovaného regionálního operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.