Děčín se bude bavit čtyři víkendy

28.03.2023 8:38 | Tisková zpráva

Městské slavnosti jsou pro naše město tradiční akcí. I letos je připravený nabitý program.

Děčín se bude bavit čtyři víkendy
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Slavnosti města jsou pro nás hlavní událostí roku. Věřím, že si každý vybere svou oblíbenou akci. Těšit se mohou všechny generace, pro každého jsme připravili něco,“ říká primátor města Jiří Anděl.

Slavnosti odstartují v sobotu 13. května, kdy na Smetanově nábřeží vypukne akce Mladé Labe. O kousek dál, na Mariánské louce, se budete moct kochat krásou dřevosochání v rámci akce Sochaři Děčínu. Letošní ročník bude tematicky zaměřený na výrobu betlému, který město letos na Vánoce umístí do Křížové ulice. Pokud však děčínské dřevosochání v sobotu nestihnete, nezoufejte. Akce se koná oba víkendové dny.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31386 lidí

V sobotu 13. května se můžete podívat i do zámecké saly terreny, kde bude hrát loutkové divadlo. V areálu zámku bude také celý víkend probíhat tradiční Historický trh májový. O týden později, 19. a 20. května, se uskuteční ikonický hudební festival Labefest. Na Smetanově nábřeží zahraje držitel Slavíka - kapela Mirai, dále pak kapely Wohnout, Vypsaná Fixa, Žlutý Pes, Gaia Mesiah či rapper Paulie Garand. Vstupenky na festival zakoupíte prostřednictvím portálů ZDE nebo ZDE.

Kromě koncertů se můžete těšit na páteční ohňostroj i na pořádnou dávku adrenalinu v podobě Adrenalin Challenge. Výzva odstartuje v sobotu dopoledne a budou se jí moct zúčastnit jak dospělí, tak děti. O víkendu se bude konat i populární floristická soutěž Děčínská kotva, tentokrát s tématem Hvězdné nebe. Výstava soutěžních prací bude k vidění na zámku.

Třetí víkend přinese další sérii akcí. Na 27. května připadá výstava veteránů na Masarykově náměstí zvaná Jízda na pohodu. V neděli propukne Den plný her a Den nejen pro seniory. Nebude chybět ani muzika u Rogala.

Městské slavnosti zakončí 3. června Labský streetballový pohár před knihovnou společně s Běláskovým kláním na Smetanově nábřeží.

Přehledný program Městských slavností najdete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…