Den bezpečí se v Mladé Boleslavi konal již potřetí

25.05.2018 7:34

Město Mladá Boleslav ve spolupráci s Policií České republiky, Hasičským záchranným sborem a s Bondy Centrem uspořádalo 24. května již třetí Den bezpečí.

Den bezpečí se v Mladé Boleslavi konal již potřetí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Konal se na prostranství u Bondy Centra a tvořily jej dva programové bloky – dopolední blok především pro školky, základní a střední školy, odpolední část pro veřejnost. Na návštěvníky čekaly ukázky techniky, výstroje a zásahů Policie ČR, Městské policie MB a Hasičského záchranného sboru. Mezi nejatraktivnější ukázky patřilo zadržení nebezpečného pachatele z ujíždějícího vozidla, dynamická ukázka zákroku služebního psa a vyproštění osob z havarovaného vozu hasiči.

Na akci se přišla podívat i náměstkyně primátora Zdeňka Veškrnová. Diváci si mohli na místě prohlížet záchranářskou a policejní techniku. Mohli si prohlédnout policejní dron, policejní, záchranářská i hasičská vozidla. Na děti čekalo mobilní dopravní hřiště městské policie, na kterém si mohly vyzkoušet své dovednosti a znalost dopravních značek.

Od zdravotníků se děti mohly dozvědět, na jaká nebezpečí si dát pozor během letních prázdnin, a seznámily se s vybavením sanitního vozu Záchranné zdravotnické služby. Členové Českého červeného kříže předvedli ukázky ošetření za použití reálného namaskování nejčastějších zranění. Na Dni bezpečí představily své aktivity také Klaudiánova nemocnice a Dobrovolnické centrum Mladá Boleslav. Tým silniční bezpečnosti prezentoval projekt Na kole jen s přilbou.

Den bezpečí je součástí projektu Bezpečná Mladá Boleslav, který je společným projektem Policie ČR, města Mladá Boleslav, městské policie a dalších subjektů z oblasti bezpečnosti a sociální oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…