Den seniorů v Chrudimi

02.10.2017 7:35

Ministerstvo práce a sociálních věcí ve spolupráci s Pardubickým krajem a městem Chrudim připravilo na úterý 3. října 2017 Den seniorů. Odpoledne plné užitečných informací, kultury a zábavy se bude konat od 14.00 hodin ve velkém sále Muzea v Chrudimi.

Den seniorů v Chrudimi
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Hlavní náplní budou informační stánky, besedy a přednášky o zásadních oblastech politiky stárnutí. Na programu budou například otázky důchodového systému, nároků na sociální dávky v krizových životních situacích či poradenství ohledně zaměstnanosti generace 50+.  Dále pak ochrana před tzv. šmejdy a exekucemi, téma bezpečnosti seniorů, zdravotní prevence nebo celoživotního vzdělávání.

„Senior by neměl být chápán pasívně jenom jako předmět něčí péče. Jsem přesvědčen, že většina z našich seniorů jsou sebevědomí lidé, schopní racionálně jednat a případně se bránit před útoky všeho druhu. Na nás a institucích je pak poskytnout jim pomocný a především skutečně užitečný informační servis – vzletných frází a příslibů už slyšeli, myslím, dost a dost,“ říká k programu Miroslav Tejkl, místostarosta města Chrudimi pro sociální, bezpečnostní a živnostenskou agendu.

K dobré pohodě zahraje cimbálová muzika Majerán, pro všechny návštěvníky bude připraveno malé občerstvení. Akce bude ukončena v 18.00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

22:28 Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

Statutární město Mladá Boleslav, město Kosmonosy, obec Bradlec, obec Řepov a obec Kolomuty společně …