Do Liberce se určitě vrátím, říká velvyslanec Korejské republiky

31.01.2018 19:07

Na zdvořilostní návštěvu zavítal do reprezentativních prostor liberecké radnice velvyslanec Korejské republiky J. E. Seoung-hyun Moon. S primátorem města Tiborem Batthyánym hovořili především o politice, turismu a ekonomické spolupráci.

Do Liberce se určitě vrátím, říká velvyslanec Korejské republiky
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

V České republice žije velvyslanec Korejské republiky od listopadu 2016. V Liberci je poprvé. Rozhodně se ale bude vracet. „Rád bych do Liberce přijel znovu, a to  za účelem navázání konkrétnější spolupráce. Ještě dnes se sejdu s rektorem Technické univerzity v Liberci Zdenkem Kůsem, který je ve své funkci poslední den, a začnu pracovat na navázání případné spolupráce českých a korejských studentů. Zajímáme se o technické obory, především nanotechnologie má budoucnost,“ říká Jeho Excelence Seoung-hyun Moon.

Jednou z úspěšně rostoucích oblastí ekonomiky je cestovní ruch mezi oběma zeměmi. Česká republika se stává stále častějším cílem cest korejských turistů. Ročně absolvuje 12ti hodinový let mezi Koreou a Českou republikou 300 000 turistů. „Už to není jako dřív, kdy Korejci pobývali v Praze den, dva a pak jeli třeba do Vídně. Trend se mění. Vědí, že je tady co k vidění, proto cestují více po zemi a vracejí se, třikrát, čtyřikrát. Mezi oblíbená místa patří, samozřejmě kromě Prahy, také Český Krumlov, Karlovy Vary, Brno, jižní Morava, kde Korejce fascinují lidové kroje a téma vinařství,“ popisuje korejský velvyslanec Seoung-hyun Moon.

„Cestovnímu ruchu a lákání zahraničních návštěvníků přikládá Liberec velkou důležitost. Byl bych rád, kdyby korejští turisté objevili také krásy severu Čech, konkrétně Liberce,“ doplnil primátor Tibor Batthyány.

Zvýšený turistický zájem o Koreu jako cílovou destinace zaznamená Česká republika letos. „Na největší sportovní svátek, jakým olympijské hry bezesporu jsou, se určitě chystá mnoho Čechů,“ komentuje primátor Liberce Tibor Batthyány. „V restauraci s názvem Castle Prague máme plzeňské pivo a pečené koleno, na české návštěvníky se těšíme,“ dodává s úsměvem velvyslanec Korejské republiky.

XXXIII. zimní olympijské hry se konají v jihokorejském Pchjongčchangu od 9. února do 25. února 2018. Celkem se na ZOH 2018 v Koreji rozdá 102 sad medailí. V Jižní Koreji se konají olympijské hry podruhé v historii, v roce 1988 proběhla letní olympiáda v Soulu.

Jeho Excelence Seoung-hyun Moon se při návštěvě regionu setkal také s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou a navštívil rovněž architektonickou kancelář SIAL, která projektuje dům korejské ambasády v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …